Juniori poraženi od Srbije, slijedi borba za opstanak

Crna Gora će morati u razigravanje za plasman od 9. do 16. mjesta. Tri posljednjeplasirane selekcije ispadaju u B diviziju

5275 pregleda 6 komentar(a)
Detalj sa meča, Foto: Fiba.basketball
Detalj sa meča, Foto: Fiba.basketball

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Srbije 80:56 u osmini finala Evropskog prvenstva u Izmiru.

Juniori su pretrpjeli četvrti poraz na šampionatu i slijedi im razigravanje za plasman od devtog do 16. mjesta i borba za opstanak u A diviziji. Iz A divizije ispadaju tri posljednjeplasirane selekcije.

Crna Gora je danas dobro odigrala samo prvu četvrtinu. U tom periodu ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a tim Vasa Milovića imao je maksimalna četiri poena prednosti - 16:12.

Pad je počeo već na startu druge četvrtine. Crna Gora je ponovo imala problema u napadu, više od tri minuta bila bez poena, što je Srbija iskoristila i serijom 8:0 otišla na 25:17.

Uspjela je naša selekcija da zaprijeti i primakne se na 25:22, ali je Srbija ponovo napravila seriju 8:0, povela 33:22, da bi do kraja prvog poluvremena bilo i 44:28 za selekciju koju vodi Vladimir Đokić.

U drugom poluvremenu Crna Gora nije zaprijetila, Srbija je serijom 14:0 otišla na 64:40, a onda u finišu imala i maksimalnih 26 poena prednosti - 80:54.

Milovićev tim je danas ubacio samo pet trojki iz 28 pokušaja, a najefikasniji je bio Amar Hot sa 18 poena i šest asistencija.

Milorad Brajović je ubacio 13, a Igor Joković 12 poena.

Kod Srbije je najefikasniji bio Marko Šarenac sa 22 poena.

Bonus video: