Šok za crnogorske košarkaše - bez Nikole Ivanovića na Eurobasketu?

Plejmejkera i jednog od glavnih igrača crnogorske reprezentacije muči Ahilova tetiva, zbog čega je već nekoliko dana na terapijama u Minhenu. Kako sada stvari stoje, 28-godišnji Podgoričanin će morati duže da pauzira

33177 pregleda 45 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Planovima košarkaša Crne Gore o najboljem rezultatu na evropskim prvenstvima zadat je težak udarac mnogo prije početka grupe A u Tbilisiju - prvi plejmejker Nikola Ivanović najvjerovatnije neće moći da pomogne saigračima zbog povrede, saznaju “Vijesti”!

Organizatora igre Crvene zvezde muči Ahilova tetiva, zbog čega je već nekoliko dana na terapijama u Minhenu, gdje je svojevremeno našao rješenje za probleme sa koljenima. Kako sada stvari stoje, 28-godišnji Podgoričanin će morati duže da pauzira i neće se oporaviti do 1. septembra, kada “crveni” u glavnom gradu Gruzije igraju sa Turskom.

Nije to jedina muka, jer će Boško Radović morati da se snalazi bez jednog od lidera tima i na ključnim utakmicama kvalifikacija za Mundobasket, protiv BiH 24. avgusta u “Morači” i tri dana kasnije sa Litvanijom u Kaunasu.

Ivanović će se u ponedjeljak, kao što je i planirano, pojaviti u Crnoj Gori na testovima, ali djeluje da su šanse da nastupi na najvažnijim utakmicama reprezentacije u posljednje tri godine vrlo, vrlo male.

Zbog njegovog izostanka, pitanje je da li će doći do promjene plana i oko stranca koji će nastupati na tim mečevima kvalifikacija za SP i na Eurobasketu, na kojem su rivali u grupi i Španija, Gruzija, Belgija i Bugarska. Naime, računalo se da je Džona Radebou, koji je ostavio sjajan utisak i protiv Francuske i Portugala, ali i sinoć u duelu sa Holandijom, siguran putnik, ali bi mogao da ga zamijeni Kendrik Peri, koji dolazi u ponedjeljak, nakon što je dobio produženi odmor zbog vjenčanja. Možda će, ipak, Radović rizikovati i povesti Radeboua, a od plejmejkera voditi samo Igora Drobnjaka i Nikolu Pavlićevića.

Pitanje je da li će i Marko Todorović biti spreman za iskušenja krajem avgusta i početkom septembra, jer je dugo pauzirao nakon kraja sezone u Kini, a sada je van tima zbog teške upale sinusa. Zbog nove pauze je izgubio dragocjeno vrijeme da nadoknadi mjesece odmora i bude potpuno fit za nadmetanja sa najboljima...

Uzgred, s obzirom na to je 19-godišnji Đorđije Jovanović otpao zbog povrede, poziv je naknadno upućen Emiru Hadžibegoviću, koji ima velike šanse da nastupi na Eurobasketu, jer bi bio jedina zamjena za Dina Radončića na poziciji krila.

Bonus video: