pripreme košarkaške selekcije

Marko Simonović: NBA je proces, prija mi dolazak u Crnu Goru i reprezentaciju

“Poslije godinu sam opet tu, prija mi dolazak u Crnu Goru i na odmor i sada kada sam u nacionalnom timu. Osjećam se super. Nadam se da ću moći da pomognem timu da ostvari ciljeve”, kazao je Simonović

16526 pregleda 5 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: FIBA
Marko Simonović, Foto: FIBA

Crnogorska košarkaška reprezentacija sprema se u Baru za izazovni kraj avgusta i prvu polovinu septembra.

Crnu Goru prvo čeka nastavak kvalifikacija za Mundobasket, pa nastup na Evropskom prvenstvu.

Marko Simonović je opet u nacionalnom timu, ovoga puta sa statusom NBA igrača.

Iza mladog Kolašinca je godina prilagođavanja i dokazivanja u Čikago Bulsima i sa takvim iskustvom se vraća na evropske parkete u crvenom dresu...

“Poslije godinu sam opet tu, prija mi dolazak u Crnu Goru i na odmor i sada kada sam u nacionalnom timu. Osjećam se super. Nadam se da ću moći da pomognem timu da ostvari ciljeve”, kazao je Simonović.

Simonović je imao i takmičarsko ljeto, jer je u sklopu priprema igrao i ljetnju ligu za Bulse, u kojoj je pružao odlična izdanja i nagovijestio da će imati veću ulogu u narednoj NBA sezoni.

“NBA je proces, sve mora da ide polako. Zadovoljan sam, posebno ljetnjom ligom u Vegasu. Mislim da sve ide kako treba”, kazao je Simonović.

Imao je i 15-ak dana odmora, prije nego što se priključio reprezentaciji, istog dana kada i Bojan Dubljević i Kendrik Peri.

Prije toga i bez njih, ekipa je već odgrala dva kontrolna meča na turniru u Celju – pobijedila je Holandiju, izgubila od Slovenije.

“Rano su bile te utakmice. Sada smo ušli u ritam treninga, došli smo i nas trojica, čeka nas i provjera sa Srbijom. Vjerujem da će iz treninga u trening biti sve bolje. ”, kazao je Simonović.

Za 12 dana je prva zvanična utakmica, protiv selekcije Bosne i Hercegovine u Podgorici, u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bosanci dolaze u jakom sastavu, sa Jusufom Nurkićem i Džananom Musom.

“Bosna je vrhunski rival, to je ekipa koja može da igra sa ozbiljnim selekcijama. Sada im se priključio Nurkić, igrač sa ozbiljnim NBA iskustvom. Biće težak meč, ali igramo na našem terenu i moramo da damo sve od sebe da ostvarimo ono što želimo”.

Poslije duela sa komšijama je put u Litvaniju i meč 27. avgusta, a prvog dana septembra kreće Eurobasket.

“Fokusirani smo na Bosnu, želimo da 'uzmemo' pobjedu kod kuće prije puta u Litvaniju. Eurobasket je izazov, ali prije toga imamo dvije utakmice, koje su veoma važne”, kazao je Simonović.

Crna Gora je na Evropskom prvenstvu smještena u grupu A, koja se igra u Tbilisiju, a u kojoj su pored domaćina Gruzije i Španija, Turska, Belgija i Bugarska.