Pešić o Teodosiću: Imam bolje igrače od njega, bio je možda malo iznenađen

"On se zahvalio meni, kao i ja njemu za način na koji je prihvatio vijest. Dakle, niko nije precrtan, niko nije odstranjen, ni eliminisan, to ću da podvučem"

7839 pregleda 6 komentar(a)
Pešić, Foto: fiba.basketball
Pešić, Foto: fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na današnjoj konferenciji komentarisao je odluku da Miloša Teodosića precrta sa spiska igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Mundobasket.

Pešićeva odluka izazvala je lavinu u Srbiji, a selektor se danas, nedjelju dana kasnije, oglasio:

"Vidim, a i znam, svi koji se bave sportom znaju da se moraju donositi odluke, ne samo kada je reprezentacija u pitanju. Drugačije su odluke u klubovima i reprezentaciji. Vidim da su neke odluke izazvale jake reakcije, pogotovo u slučaju Miloša Teodosića. Ono što se meni po prvi put dešava je da nisam stigao ni da saopštim ekipi, a svi portali su pustili vijest da je Teodosić precrtan. Pogrešno ste informisani. Nakon toga su me zvale kolege, sa kojima imam kontakt, ali nisam nikom htio da odgovaram, želio sam da zadržimo mir u reprezentaciji. To je odluka na svim nivoima. Naš posao je ekipa, ekipa je informisana malo kasnije, ali svi znaju šta sam mislio kada sam donio ovakvu odluku", rekao je Pešić, prenosi Mozzartsport.

Rekao je da je razgovarao sa Teodosićem prije nego što je donio odluku.

"Sa njim je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka je moja, nije laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, već ni za jednog igrača nije laka. I on je bio možda malo iznenađen, ali to je sastavni dio sportskog života. Rekao sam mu direktno da ne mogu, nakon svega što sam vidio, da mu ponudim status i mjesto koje je dosad imaju u reprezentaciji, da se okrećem igračima za koje smatram da mogu više da daju u ovom trenutku. Naravno da je bilo mnogo razgovora na tu temu, znamo da je kapiten i vrhunski plejmejker, košarkaš, mislili smo da ostane u ekipi kao rezervni igrač. On nikada nije bio igrač sa klupe, a rekao sam mu da imam bolje igrače od njega za te pozicije. Kao što sam rekao, ekipu ne čini 12 najboljih, već 12 koji najbolje funkcionišu. On se zahvalio meni, kao i ja njemu za način na koji je prihvatio vijest. Dakle, niko nije precrtan, niko nije odstranjen, ni eliminisan, to ću da podvučem", rekao je Pešić.

Evropsko prvenstvo na programu je od 1. do 18. septembra, a Srbija je u grupi sa selekcijama Holandije, Finske, Poljske, Češke i Izraela.

Bonus video: