But o dolasku u Budućnost: Želim da tim pobjeđuje, Džejms Bel mi je rekao sve najbolje o klubu

Osim Buta u Budućnost su ovog ljeta stigli trener Vladimir Jovanović te igrači - Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Tre Bel-Hejns i Aleksa Ilić

10753 pregleda 4 komentar(a)
Fil But, Foto: KK Budućnost Voli
Fil But, Foto: KK Budućnost Voli

Jedan od brojnih košarkaša koji je ovog ljeta došao u Budućnost Voli je Fil But. Amerikanac igra na poziciji pleja, a posljednju sezonu je proveo u belgijskom Ostendeu s kojim je i osvojio titulu.

Bio je na draftu NBA lige 2019, nije izabran, ali je period između dvije sezone proveo igrajući Ljetnju ligu za Klivlend Kavalirse.

Igrao je i za razvojni tim Vašington Vizardsa - Kepital siti, kao i Oklahomu Siti blu. Dvostruki je NCAA šampion sa Univerzitetom Vilanova.

"Igram jako i uvijek želim da pobijedim. Želim da tim pobjeđuje, uradiću sve za pobjedu i volim biti u pobjedničkim timovima. Pretpostavljam da je pobjednički gen u meni, tome stremim", rekao je But u intervjuu za klupski sajt.

Osim na poziciji plejmejkera, But može da pokriva i poziciju beka.

"Volim da igram i kao plejmejker i kao bek šuter. Uvijek zavisi od potreba tima. Prethodne sezone sam najviše vremena proveo kao bek šuter ali je bilo perioda igre kada me je trener stavljao na pleja. Šta god trener kaže, ja ću uraditi", poručio je 26-godišnji Amerikanac.

Kaže da je čuo samo dobre stvari o klubu.

"Ne poznajem saigrače ali poznajem nekoliko igrača koji su ranije igrali ovdje. Čuo sam da su navijači sjajni, znam o velikoj tradiciji, koliko navijači znaju o košarci i koliko je poštuju. Čuo sam samo dobre stvari o klubu."

Prije dolaska, razgovarao je i sa bivšim igračem Budućnosti - Džejmsom Belom.

"Da, pričao sam sa Belom. On je sa Vilanove, rekao mi je da mu je bilo ovdje odlično, da su navijači sjajni i da mu je bilo lijepo za život. Dobro iskustvo u svakom smislu", rekao je But.

U razgovoru za klupski sajt But se prisjetio i karijere na koledžu. U NCAA je osvojio dvije titule - 2016. i 2018. godine.

"Pobjeđivanje je zabavno. Osvajanje dva šampionata je ostavilo nevjerovatna sjećanja na tim, na put koji smo prešli da bismo došli do toga. Uradili smo zajedno sjajne stvari i sjećam se samo pobjeda i uživanja u pobjedama."

Odigrao je sjajnu utakmicu 2016. godine kada je Vilanova osvojila NCAA šampionat u posljednjim sekundama.

"Bila je vrlo neizvjesna utakmica, sjećam se da sam bio u ritmu, ne sjećam se ni rezultata, samo mi je u pamćenju tok utakmice. Bio sam uzbuđen zbog načina na koji smo dobili, šuta u poslednjoj sekundi. Nije moglo bolje da se završi, sjajan osjećaj toga dana", prisjetio se But.

Ističe da je uživao u G ligi.

"G liga je u potpunosti podređena razvijanju igrača da dođu do sljedećeg nivoa, da naprave idući korak, a treneri su tu da te usmjere. Za mene je to bilo dobro iskustvo gdje sam dosta naučio o NBA stilu igre. Uživao sam u vremenu koje sam tamo proveo", rekao je But.

Osim Buta u Budućnost su ovog ljeta stigli trener Vladimir Jovanović te igrači - Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Tre Bel-Hejns, Aleksa Ilić i Alfa Kaba.

Saradnju su produžili Suad Šehović, Petar Popović i Marko Jagodić-Kuridža, dok ugovore od prethodne sezone imaju Igor Drobnjak i Edin Atić.

Bonus video: