Podgorica počela pripreme za narednu sezonu, Bogavac: Formirali smo 90 odsto tima, nedostaje još jedan plejmejker

U Podgoricu su stigli Mladen Vujić, Luka Barišić, Filip Anđušić, Danilo Brnović i Viktor Vujisić, dok je Ognjen Čarapić produžio ugovor

7083 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg okupljanja, Foto: KK Podgorica
Sa današnjeg okupljanja, Foto: KK Podgorica

Košarkaši Podgorice počeli su pripreme za narednu sezonu - ekipa Nebojše Bogavca i ove sezone će, osim na domaćoj sceni, igrati i u NLB ABA2 ligi.

Bogavac je u julu 15 dana radio sa mladim igračima, a danas je okupio prvi tim koji će nekoliko dana trenirati u SC "Morača", jer je "Bemax" arena zauzeta zbog B prvenstva Evrope za košarkašice do 16 godina.

"Po planu i program okupili smo se 15. avgusta, mada su prva dva dana rezervisana za ljekarske preglede i neke testove koje će igrači odraditi sa kondicionim trenerom. Već od srijede krećemo sa košarkom", rekao je Bogavac za klupski sajt.

Tokom ljeta je bilo promjena u rosteru. U Podgoricu su stigli Mladen Vujić, Luka Barišić, Filip Anđušić, Danilo Brnović i Viktor Vujisić, dok je Ognjen Čarapić produžio ugovor.

"Zadovoljan sam što smo već do početka priprema uspjeli da angažujemo pojačanja koja smo željeli, mada ta lista još nije zaključena. Ekipa je mlađa, neću reći manje iskusnija, ali ima igrača koji nijesu imali priliku da pokažu svoj kvalitet. Prosjek ekipe je 22 godine, tako da ćemo igrati brže, da svi imaju ulogu i zbog toga smo se i okupili nešto više od dva mjeseca prije početka sezone, jer moramo dosta stvari da prođemo", naglasio je Bogavac.

Podgorica je prošle sezone igrala u polufinalu i Prve lige i Kupa Crne Gore, a u oba takmičenja izgubila je od Budućnosti. U NLB ABA2 ligi nije uspjela da se plasira na završni turnir.

"Nastojaćemo da napravimo rezultat sličan onome od prošle sezone, a možda i određeni iskorak u ABA 2 ligi", dodao je Bogavac.

Bogavac ističe da je ekipi potreban i plejmejker.

"Formirali smo praktično 90 odsto ekipe, ali nedostaje nam možda još jedan igrač na lopti, da bude sa Čarapićem na poziciji 1, da pomogne i njemu i ekipi. Dakle, tu ćemo tražiti možda rješenje od mlađih igrača koji nijesu skupi, a imaju kvalitet – rekao je Bogavac.

Stručni štab već je zakazao pet provjera – prva je već narednog vikenda.

"Dogovorili smo 27. avgusta utakmicu protiv SC Derbija. Možda je to brzo, ali da pomognemo SC Derbiju, jer njima kreće prvenstvo ranije. Zatim ćemo odigrati tri utakmice od 18. do 20. septembra u Podgorici u okviru Memorijalnog turnira "Ljubo Jovanović", gdje će učestvovati još Budućnost, Sutjeska, Lovćen, SC Derbi i Mornar. Nakon toga zakazali smo 24. septembra provjeru protiv hrvatskog Škrljeva. Ostaje sada da vidimo da napravimo mini turneju ili po Srbiji ili po Bosni i Hercegovini, gdje bi odigrali tri-četiri utakmice, što bi bio zadovoljavajući broj provjera do početka sezone", podvukao je Bogavac.

Bonus video: