Radonjić: Čast je biti trener Panatinaikosa

"Uvijek sam poštovao Panatinaikos kao protivnika i mislim da je ovo odlična prilika za mene", rekao je po dolasku Radonjić

4917 pregleda 6 komentar(a)
Radonjić, Foto: Facebook.com/paobcg
Radonjić, Foto: Facebook.com/paobcg

Glavni grad Grčke, Atina, biće naredne sezone destinacija Dejana Radonjića - crnogorski trener je ovog ljeta, malo iznenađujuće, napustio Crvenu zvezdu i preuzeo Panatinaikos.

Radonjić je sa evropskim velikanom potpisao dvogodišnji ugovor, a danas je doputovao u Atinu, gdje ga očekuje početak priprema.

"Lako sam donio odluku da prihvatim ponudu Panatinaikosa. Čast je biti trener tako velikog kluba. Uvijek sam poštovao Panatinaikos kao protivnika i mislim da je ovo odlična prilika za mene", rekao je po dolasku Radonjić.

Ekipu su ovog ljeta pojačali Nejt Volters, Endrju Endrjus, Marijus Grigonis, Arturas Gudaitis, Jorgos Kalaicakis, Panajotis Kalaicakis, Derik Vilijams i Paris Li.

"Razgovarao sam sa ljudima iz kluba. Analizirali smo igrače koje imamo, a bilo je riječi i o košarkašima koji su nam potrebni. Stvorili smo ekipu sa dosta novih igrača. Nedostaje nam još jedno pojačanje i narednih dana ćemo pokušati da napravimo dobar potez na tržištu. Moramo mnogo da radimo."

Bivši trener Budućnosti i minhenskog Bajerna nije otkrivao ambicije kluba.

"Moramo da budemo dobri i u odbrani i u napadu ako želimo da budemo konkurentni u Evroligi.

Radonjiću će i ove sezone pomagati Goran Bošković koji mu je bio saradnik i u Crvenoj zvezdi.

Bonus video: