Crnogorski košarkaši ubjedljivo savladali Sjevernu Makedoniju, Radović: Drugi plej mora da bude fokusiran

Tim Boška Radovića slavio 89:53

5390 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras Sjevernu Makedoniju 89:53 u prijateljskom meču odigranom u Baru.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon prve četvrtine, kada je naša selekcija imala 18 poena prednosti - 29:11.

Do odlaska na odmor bilo je 45:27, a onda je u trećoj četvrtini Crna Gora napravila seriju 16:0 i otišla na 61:27.

"Ovo je posljednji meč pred utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici. Odigrali smo dobar meč u odbrani, u napadu smo bili disciplinovani. Trebala nam je ova pobjeda poslije poraza od Slovenije i Srbije, kako bismo ovaj ciklus završimo trijumfom. Sjutra je slobodan dan, onda još četiri-pet dana rada prije utakmice sa BiH", rekao je nakon meča selektor Boško Radović.

Boško Radović
foto: KSCG

Radović je imao i jednu zamjerku.

"Drugi plejmejker, koji ulazi sa klupe, mora biti fukusiran na ono što se dešava na terenu, da zadrži ritam i disciplinu igre, kao što radi Kendrik Peri kao osnovni plej. Na tome treba da radimo. Večeras nije bilo Drobnjaka koji je prehlađen. Kroz treninge ćemo morati da pronađemo ritam, da kada Kendrik nije u igri imamo utakmicu u svojim rukama", objasnio je Radović.

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bio je Vladimir Mihailović sa 14 poena. Bojan Dubljević i Zoran Nikolić ubacili su po 13, a Marko Simonović 10 poena.

Kod Makedonaca je najefikasniji bio Damjan Robev sa 10 poena.

Evropsko prvenstvo na programu je od 1. do 18. septembra.

Bonus video: