Kadetkinje protiv Turske otvaraju šampionat u Podgorici

Crna Gora je u grupi B, a rivali su Bugarska, Norveška i Turska

2283 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Crna Gora će ovog ljeta biti domaćin još jednog košarkaškog Evropskog prvenstva - u Podgorici sjutra počinje U16 šampionat B divizije za košarkašice.

Crna Gora je u grupi B, a rivali su Bugarska, Norveška i Turska. Prvi rival je Turska, a meč je na programu sjutra u 17.45 u "Bemax areni".

"Očekivanja od Evropskog su da prije svega želimo da ostavimo lijep utisak, da budemo borbeni i bukvalno ostavimo srce na terenu. Što se tiče same grupe, dosta je teška, prvi meč igramo sa ekipom Turske koja je ujedno možda i najjači protivnik. Uspjeli smo da saznamo određene informacije o njima i dedinitivno se radi o kvalitetnom protivniku", kazao je selektor Petar Stojanović

Kadetkinje su od 18. jula na okupu, a selektor vjeruje da je ekipa spremna za nastup na šampionatu.

"Generalno mogu biti zadovoljan odrađenim pripremama, djevojke su vrijedno i posvećeno radile i mislim da smo za ovih mjesec dana uspjeli da popravimo dosta stvari", ističe Stojanović.

Crnu Goru će na ovom šampionatu predstavljati: Ana Filipović, Janja Dragišić, Atina Radević, Jelena Bulajić, Valentina Vrcan, Ksenija Nišavić, Milena Vujović, Hristina Zuber, Anđela Rakočević, Nađa Drobnjak, Sanja Akšam i Ljube Andrić.

"Generacija je talentovana, ima jako puno prostora za napredak i sigurno da će ovo biti ogromno iskustvo za njih", zaključio je Stojanović.

Bonus video: