Mihailović: Uz podršku navijača do pobjede protiv BiH

Košarkaši Crne Gore naredne srijede (19) dočekuju BiH u nastavku kvalifikacija za Mundobasket

9045 pregleda 2 komentar(a)
Mihailović na utakmici sa Sjevernom Makedonijom, Foto: KSCG
Mihailović na utakmici sa Sjevernom Makedonijom, Foto: KSCG

U generalnoj probi pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket, te Evropsko prvenstvo, košarkaška reprezentacija Crne Gore je ostavila dobar utisak.

Ekipa Boška Radovića savladala je sinoć u dvorani "Topolica" u Baru Sjevernu Makedoniju 89:53 i napravila lijepu uvertiru pred naredni izazov, a to je meč sa Bosnom i Hercegovinom 24. avgusta u Podgorici.

Kada je riječ o kvalifikacijama za Mundobasket, Crna Gora je u dobroj poziciji. Ekipa je na trećem mjestu sa bodom manje od Francuske i Litvanije, a bodom više od BiH, Češke i Mađarske. Tri prvoplasirane selekcije izboriće plasman na šampionat koji naredne godine organizuju Japan, Indonezija i Filipini.

"Rekao bih da smo u pristojnom stanju, pripreme idu po planu. Trudimo se, radimo najbolje što možemo. Atmosfera je odlična, radujemo se narednim obavezama", smatra reprezentativac Vladimir Mihailović.

Košarkaš Mornara ocijenio je da bi Crna Gora protiv BiH igru mogla da bazira na unutrašnjim košarkašima.

"Naša igra može da se bazira na unutrašnjim igračima, koji su odlični, igraju odlično u klubovima. I Bosna ima izuzetnog igrača na toj poziciji. Idemo dan po dan, spremamo se i pokušaćemo da sa dobrim odnosom, atmosferom i agresivnošću slavimo u Podgorici", poručio je Mihailović.

Košarkaši očekuju veliku podršku navijača naredne srijede u "Morači".

"Navijači bi mogli da budu veliki faktor. Pozivam ih da dođu u što većem broju da napravimo dobar rezultat", rekao je Mihailović.

Mihailović je bio najefikasniji u pobjedi protiv Sjeverne Makedonije. Ubacio je 14 poena, imao po četiri skoka i asistencije.

"Trudili smo se da odigramo agresivno i da nametnemo naš ritam, da iz jake odbrane dođemo do lakih poena. Ubrzali smo igru i iz tranzicije postigli neke poene."

Nakon utakmice sa BiH slijedi gostovanje Litvaniji (27. avgust), a onda i Evropsko prvenstvo.

Eurobasket je na programu do 1. do 18. septembra, a Crna Gora je u grupi A sa selekcijama Gruzije, Španije, Bugarske, Belgije i Turske.

Bonus video: