Rejnolds u plavom: Nadam se da ćemo navijačima donijeti titulu

Rejnolds (27, 201) je došao iz Trenta, u kome je igrao prošle sezone, njegove debitantske u evropskoj košarci

14922 pregleda 4 komentar(a)
Rejnolds u Morači, Foto: KK Budućnost Voli
Rejnolds u Morači, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon Fila Buta, i Kameron Rejnolds, američki krilni košarkaš, stigao je u Podgoricu i zvanično postao član KK Budućnost Voli.

Rejnolds (27, 201) je došao iz Trenta, u kome je igrao prošle sezone, njegove debitantske u evropskoj košarci.

Bio je i dio NBA lige, igrao za Minesotu, San Antonio i Hjuston, igrao u razvojnoj G ligi, što je uspjeh za igrača, koji je koledž karijeru proveo u malom košarkaškom programu Univerziteta Tulejn.

“Doći do NBA lige je veoma teško. Morate naporno da radite, imate samo 60 mjesta svake godine na NBA draftu. Svi momci žele isto mjesto kao i vi. Morate biti bolji od svih, ali morate imati i sreće. To su dvije najvažnije stvari - težak rad i sreća na vašoj strani”, kazao je Rejnolds za sajt KK Budućnost.

“Moje iskustvo iz NBA je sjajno, uživao sam igrajući. Ne mogu opisati riječima šta znači za mene, to je najveći san svakog košarkaša. Nadam se da ću se jednog dana i vratiti”.

Na evropsku košarku se navikavao u Italiji...

“Mislim da sam razvio svoju igru, susreo se sa različitim mišljenjima o košarci, sreo drugačiji takmičarski nivo košarke i upoznao koliko navijačima znači klub i grad”, rekao je ljevoruki igrač.

Rejnolds je klasično krilo, ali često se spušta i u reket.

“Sve zavisi od protivnika koji me čuva. Ukoliko je to neko viši volim da igram na poziciji četiri, jer sam brži i mogu lakše da dođem do šuta. Na ‘trojci’ sam uglavnom viši od drugih igrača 3 i mogu da igram svoju igru i koristim kvalitete”, kaže Rejnolds.

Budućnost tek treba da upozna, ali imao je i “insajdere” iz svijeta košarke.

“Znam da se radi o veoma dobrom timu, prethodnih godina sam imao prijatelje koji su igrali za klub. Markus Vilijams i Rašad Von su mi rekli sjajne stvari o gradu i organizaciji. Spreman sam da radim i igram kako bi navijači vidjeli šta mogu i nadam se da ćemo da im donesemo titulu”.

Bonus video: