Džikić: Previše propusta u odbrani, Rajt nas nije iznenadio

„Igokea je kaznila naše greške, mi nismo njene i rezultat je takav kakav je“, kazao je Džikić
0 komentar(a)
Rajt Igokea, Foto: Igokea/Nenad Vuruna
Rajt Igokea, Foto: Igokea/Nenad Vuruna
Ažurirano: 06.10.2017. 08:25h

Košarkaši Budućnost Volija poklekli su na prvom gostovanju u ABA ligi.

Nakon sinoćnjeg poraza od Igokee 98:94, trener Aleksandar Džikić je kazao da je njegov tim napravio previše propusta u odbrani.

„Igokea je kaznila naše greške, mi nismo njene i rezultat je takav kakav je“, kazao je Džikić.

Ključni trenutak meča bila je, kaže, povreda Popovića.

„Bili smo 'skraćeni', bilo je teže držati ritam igre. Njegovom povredom, Ivanović i Gordić nisu mogli da dobiju više odmora za odlučujuće momente“, kazao je Džikić.

Prevaga je bio Dorel Rajt, igrač sa 11 godina iskustva u NBA ligi, šampion sa Majamijem, a nekadašnji igrač i Golden stejta, Filadelfije i Portlanda, koji je prije nekoliko dana stigao u Igokeu. On je ubacio 22 poena u debitantskom nastupu.

„U ABA ligi nismo imali takvog igrača, takvog Amerikanca. On je svojom zaslugom, ali i zbog naših grešaka, došao do 22 poena. Nismo bili iznenađeni njegovim učinkom, znali smo šta može... Razlozi poraza nisu u tome, već u nekim drugim stvarima“, kazao je Džikić.

Nikola Ivanović je naglasio da je odbrana presudila.

„Dali smo 94 poena u gostima, što znači da je napad bio dobar. Primiti toliko poena u drugom poluvremenu je znak da je odbrana bila loša. Imamo raspored u kome igramo svaka tri dana i nema razmišljanja mnogo o onome šta je bilo, već o onome što dolazi“, kazao je Ivanović.

Bonus video: