Radović: Da se držimo zajedno i budemo tim; Peri: I opušteni i koncentrisani

Crna Gora 24. avgusta dočekuje BiH u kvalifikacijama za Mundobasket

18307 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaška selekcija Crne Gore u završnoj je fazi priprema za velike izazove - prvi je već za pet dana, protiv Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Uvod je bio dobar, ubjedljiva pobjeda nad Sjevernom Makedonijom pokazala je dosta toga dobrog i dala sjajnu najavu za izuzetno bitan meč.

"Utakmica protiv Sjeverne Makedonije pokazuje da ulazimo u pravu formu i sada je najvažnije da budemo u najboljem momentu za duel sa BiH", poručuje Nemanja Radović.

Nakon povrede Nikole Ivanovića, gotovo je izvjesno da će Kendrik Peri biti prvi plejmejker i "izabrani stranac".

"Mislim da je do sada bilo sve dobro, poznajem dosta momaka igrao sam sa njima ili protiv njih posljednjih godina. Najvažnije je da shvatimo kako da igramo zajedno, da unaprijedimo timsku hemiju i na kraju dođemo do pobjeda. Mislim da je prilično opušteno, ali smo u isto vrijeme vrlo koncentrisani. Na svakom treningu vlada potpuna koncentracija i pravi rad, ali van terena smo opušteni i družimo se. Mislim da ta kombinacija je veoma dobra", ističe Peri.

Crna Gora će, ipak, imati velike adute u unutrašnjoj igri. Nemanja Radović je u odličnoj formi, a Bojan Dubljević i Marko Simonović igrači provjerene klase.

"Ne bi trebalo da previše pričamo o kvalitetu Dubljevića i Simonovića i koliko su nam donijeli u reketu. Na unutrašnjim pozicijama možemo da tražimo prevagu, ali generalno bi trebalo da igramo našu igru. Moramo da igramo kao i do sada, kao ekipa, da se držimo zajedno i da iz toga dođemo do dobrih rezultata", naglašava Radović.

BIH dolazi u Podgoricu u jakom sastavu, sa Jusufom Nurkićem i Džananom Musom, kao vedetama.

"Kao sportisti pokušavamo da dobijemo svaku utakmicu. Stavljamo imperativ na utakmicu protiv BiH, ali mi nismo u situaciji da govorimo da ćemo sigurno dobiti bilo koga, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe. Nadam se da će Morača biti puna kao na meču protiv Francuske i da će nam pomoći kao i na tom meču dođemo do pobjede. Mnogo važna utakmica za nas", zaključio je Radović.

Duel Crna Gora - Bosna i Hercegovina igra se u srijedu od 19 sati, ulaz je besplatan.

Tri dana kasnije je gostovanje Litvaniji, a od 1. septembra Eurobasket.

Bonus video: