Tim "4 sobe" najbolji u Kolašinu

Pljevaljski sastav, koji čine braća Dejan i Goran Posuka, Dejan Džaković i Vasilije Cupara pobjednici su četvrtog turnira ljetnje sezone

6163 pregleda 0 komentar(a)
Foto: 3x3 Montenegro karavan
Foto: 3x3 Montenegro karavan

Ekipa „4 sobe“ slavila je prvi put u novoj sezoni 3x3 Montenegro karavana.

Pljevaljski sastav, koji čine braća Dejan i Goran Posuka, Dejan Džaković i Vasilije Cupara pobjednici su četvrtog turnira ljetnje sezone, koji je održan na kolašinskom Ski centru 1600.

U zanimljivom finalu „4 sobe“ pobijedile su „Eliksir“ 22:12, sastav koji je napravio iznenađenje turnira – u polufinalu eliminisao dvostruke ovosezonske pobjednike, tim „G-unit-a“ 21:19, zahvaljujući fenomenalnom šuterskom učinku Filipa Pejovića, koji je u tom meču postigao čak šest „dvojki“.

„S obzirom da je turnir počeo oko 12 sati bilo je preteško da se igra, izuzetno zahtjevno na preko 30 stepeni. Ipak, uspjeli smo da osvojimo turnir rezultatski ubjedljivo, ali nije bilo tako u finalu. Ni u grupi nije bilo lako, pogotovo na ovakvoj temperaturi, ali sve u svemu, osvojili smo prvi turnir u Crnoj Gori i zadovoljni smo“ kazao je Dejan Džaković iz „4 sobe“.

„Hvala svima na podršci. Mi smo došli sa ciljem da prođemo grupu i njega smo ispunili. Drugi cilj nam je bio da damo sve od sebe u četvrtfinalu. Potom smo došli na „G-unit“, respektabilnu ekipu, ekipu koja igra međuanrodne turnire, koja pobjeđuje mnogo jače protivnike, ali nije imala odgovor na šut za „dva poena“ i to je nešto što je presudilo. Vjerovali smo u sebe, vjerovali smo da možemo, ali ponestalo nam je snage za finalni meč. Čestitam ekipi „4 sobe“ na fer i korektnoj igri, braća Posuka su odigrali fenomenalan meč, uz Dejana Džakovića“ zadovoljan je finalem Zoran Perović, koji kao kapiten predvodi Filipa i Vladimira Pejovića i Svevana Kneževića u timu „Eliksira“.

Drugu godinu zaredom Ski centar Kolašin 1600 bio je domaćin najboljim basketašima u Crnoj Gori. 12 ekipa započelo je takmičenje u četiri grupe, a na putu do trijumfa i novčane nagrade u iznosu od 700 eura, „4 sobe“ eliminisale su „NLO“ u polufinalu, rezultaom 21:18.

Skijališta Crne Gore ponovo su, kroz program ljetnje turističke sezone, pružila podršku mladom olimpijskom sportu i nastavila sa afirmacijom zdravih stilova života.

„Izuzetno smo zadovoljni. Turnir je protekao odlično, vrijeme nas je poslužilo, dan je bio savršen. Takođe smo zadovoljni današnjom posjetom na samom Ski centru Kolašin 1600. Novina od danas na samom Ski centru je „tjubing staza“ čije je korišćenje bilo besplatno za sve zainteresovane da probaju. Tako smo proširili ponudu na samom Ski centru i nadam se da će nas vrijeme poslužiti i u septembru“ istakla je Nataše Pajović iz Skijališta Crne Gore.

I naredna stanica 3x3 Montenegro karavana je na sjeveru Crne Gore - Bijelo Polje biće domaćin petog turnira u sezoni.

Bonus video: