Pavlićević: BiH je kvalitetna ekipa, a mi smo puni samopouzdanja

Crna Gora u srijedu (19) u "Morači" dočekuje Bosnu i Hercegovinu u nastavku kvalifikacija za Mundobasket

13855 pregleda 2 komentar(a)
Pavlićević sa saigračima nakon pobjede nad Francuskom, Foto: fiba.basketball
Pavlićević sa saigračima nakon pobjede nad Francuskom, Foto: fiba.basketball

Poslije tri sedmice priprema, košarkaši Crne Gore su spremni za takmičarske mečeve - našu selekciju očekuju dueli u kvalifikacijama za Mundobasket, a onda utakmice na Evropskom prvenstvu.

Prva u nizu utakmica je u srijedu (19) u "Morači" protiv Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Crna Gora je u dobroj poziciji, ima bod više od predstojećeg rivala, pa je naredni meč od velike važnosti.

"Poslije 21 dana priprema, fino smo radili i spremni smo. Očekuje nas teška utakmica protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je popunjena na svakoj poziciji, sa velikim brojem kvalitetnih igrača. Ipak pripremali smo se jako dobro i vjerujem da će pozitivan skor biti na našoj strani", rekao je Nikola Pavlićević.

Nakon pobjede nad Francuskom u julu Crna Gora sa mnogo samopouzdanja dočekuje naredne mečeve.

"BiH je među kvalitetnijim reprezentacijama, međutim ta pobjeda nad Francuzima je vrlo bitna i mnogo nam je značila, puni smo samopouzdanja poslije te utakmice."

Zbog povreda nema Nikole Ivanovića i Fedora Žugića. Tu su Kendrik Peri, Bojan Dubljević, Marko Simonović i Dino Radončić.

"Potpuno je drugačije nego tokom prethodnih okupljanja, jer neki su došli iz treninga, neki iz individualnog rada. Kad su "prozori" svi dolazimo maksimalno spremni iz klubova. Sa druge strane duže smo bili jedni sa drugima, atmosfera je čini mi se još bolja i nadam se da će to rezultirati pobjedom", smatra Pavlićević.

Očekuje se velika podrška protiv Bosne i Hercegovine. Ulaz u "Moraču" je slobodan, kapije će biti otvorene dva i po msata prije početka utakmice.

"Publika je bila izvanredna protiv Francuske. Na njenim krilima smo ostvarili tu veliku pobjedu. Nadam se da će i sada biti puna sala jer bi nam puno značilo da dođu navijače i pozivam ih da budu uz nas", poručio je Pavlićević.

Bonus video: