Krenuo i Mornar: Cilj je opstanak u ABA ligi, Barani će imati ekipu i u domaćem šampionatu

Na početku priprema nije bilo Mihailovića, te Rasela i Dionga

7415 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Košarkaši Mornara u prilično izmijenjenom sastavu počeli su pripreme za narednu sezonu.

Barani su prethodne sezone u finalu crnogorskog prvenstva i finalu Kupa izgubili od Budućnosti, dok su u ABA ligi nakon šest vezanih poraza na startu, sezonu završili na 10. mjestu.

Uoči početka sezone bitno je promijenjen roster. Od igrača koji su lani nosili dres Mornara tu su Nemanja Vranješ, Vladimir Mihailović, Milija Miković i Balša Živanović.

Pojačanja za novu sezonu su Petar Vujačić, Marko Kovačević, Mbake Diong, Fets Rasel, Dalonte Braun, Antonio Vranković, Luka Ščuka i Marko Pecarski.

Na početku priprema nije bilo Mihailovića, te Rasela i Dionga. Predsjednik kluba Đorđije Pavićević u obraćanju igračima kazao je da je glavni cilj da se obezbijedi opstanak u ABA ligi.

"Nedostaje nam još igrača - Mihailović i Amerikanci koji će doći za dva-tri dana. Mislim da ćemo imati kvalitet da ova dvorana bude neosvojiva. Nadam se da ćete to pokazati na terenu. Zadatak nam je da što prije obezbijedimo opstanak u ABA ligi, a kada to obezbijedimo mislim da imate kvalitet da idete do nekih još boljih pozicija", rekao je Pavićević.

Đorđije Pavićeviić
Đorđije Pavićeviićfoto: KK Mornar

Predsjednik Barana rekao je da će Mornar imati ekipu koja će se takmičiti i u regularnom dijelu Prve crnogorske košarkaške lige. Tu ekipu će činiti igrači rođeni od 2000. do 2007. godine.Tim sačinjen od mladih igrača, čiji se rezultati u regularnom dijelu Prve lige nisu računali, imao je i SC Derbi prošle sezone.

"To će nam biti osnov dobrog rada i dobrih utakmica, da naši klinci odavde iz Bara i Crne Gore dođu u situaciju da za godinu-dvije naslijede starije igrače. Ove godine će u Baru biti lijepe košarke", poručio je predsjednik kluba.

I trener Mornara Mihailo Pavićević pozdravio je igrače i poželio im puno uspjeha u narednoj sezoni.

Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićevićfoto: KK Mornar

"Sve vas pozdravljam, posebno novajlije. Nećemo ih dugo zvati novajlije, jer smo mi sredina gdje svaki igrač postaje domaći igrač. Svakog primamo raširenih ruku. Na nama je da novajlijama pomognemo da se što prije uklope. Ne sumnjam da će to biti brzo i lako. Garantujem da ćemo dobro raditi, da ćete svi imati priliku da pokažete to što znate. Odlučili smo se za vas, jer vjerujemo u vas", rekao je Pavićević.

Imao je posebnu poruku za nove igrače.

"Nismo vas slučajno izabrali, već smo vas pratili i procijenili da ste igrači za našu sredinu. Nadam se da ćemo na kraju sezone svi biti zadovoljni i da ćete moći da kažete da je ovo bila najbolja sezona u vašoj karijeri. To bi za mene bila najveća satisfakcija. Ne sumnjam da će tako biti - želim vam prijatan boravak u našem gradu, a ovdje će biti i lijepih i ružnih trenutaka, a sve će ostati unutar familije", kazao je Pavićević.

Bonus video: