Boško Radović: Niti ćemo se kvalifikovati ako dobijemo, niti ćemo ispasti ako ne dobijemo

Pobjedom bi tim Boška Radovića napravio važan korak u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo

8371 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u srijedu od 19 sati u Morači nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023.

Protivnik je Bosna i Hercegovina, važnost meča ogromna. Pobjedom bi tim Boška Radovića napravio važan korak u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Naš mentalitet je takav da je nama svaka utakmica najvažnija i istorijska, pa je tako i ova, bile su istorijske protiv Francuske, Portugala... Šalu na stranu, ovo jeste važna utakmica, ali koja niti nas direktno kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, niti nas eliminiše iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ovo je prva od šest utakmica u drugoj grupi kvalifikacija. Dakle, puno je utakmica i bodova u opticaju – rekao je selektor Boško Radović na konferenciji za novinare.

Crna Gora u drugi krug ulazi sa skorom 4-2, selekcija BiH ima polovičan učinak, jača za Jusufa Nurkića, asa Portlanda.

“U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i moraćemo stvarno da se potrudimo i odigramo sa 100 posto mogućnosti da bismo pred svojom publikom došli do pobjede”, rekao je Radović.

“Oni su fizički izuzetno snažna reprezentacija, imaju dobre i loše strane, mi smo to pripremali. Ne bih puno pričao o njima. Meni je najvažnije da smo mi u dobrom stanju, da smo mi mirni i spremni za tu utakmicu”.

Bonus video: