Bojan Dubljević vs Jusuf Nurkić: Neka jedan igrač postigne 30 poena, a mi da pobijedimo

“Igramo kući važnu utakmicu i za nas i za njih. Na nama je da se borimo i da damo maksimum i da pokušamo da dobijemo težak meč”, kazao je Dubljević

16387 pregleda 9 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaška euforija je počela, pred reprezentacijom Crne Gore je 15-ak najvažnijih dana u posljednjih nekoliko godina.

I već na početku tog perioda, možda i najvažniji meč ljeta - obračun sa Bosnom i Hercegovinom na startu druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pobjeda bi tim Boška Radovića približila Japanu, Indoneziji i Filipinima, ali daleko od toga da će biti lako.

„BiH dolazi možda i u najjačem sastavu, ali i mi smo se stvarno dobro pripremili i spremnni dočekujemo meč. Igramo kući, pred svojom publikom, utakmica je mnogo važna i biće zanimljiva. Na nama je da se borimo, damo maksimum, opravdamo očekivanja i dobijemo meč koji će biti mnogo težak”, rekao je Bojan Dubljević na pres konferenciji.

Kapitena Crne Gore čeka možda i najteži zadatak, jer će se boriti sa Jusufom Nurkićem, koji je prošle sezone u dresu Portlanda prosječno bilježio 15 poena i 11,1 skok. Uz njega, drugo glavno oružje je MVP Endesa lige i novi bek Reala, Džanan Musa.

„Uvijek se vodim onim da jedan igrač da 30 poena, a da mi dobijemo utakmicu. Spremili smo se za Nurkića, ali nije naravno samo on prijetnja. Popunjeni su na svakoj poziciji, moramo da igramo timski, košarka nije individualni sport. Svako od nas mora da da maksimum, da se bori, svaki poen i odbrana je važna. Ne plašimo se jednog igrača”, poručio je 30-godišnji Nikšićanin.

Navijači u „Morači” će biti šesti igrač.

„Publika je i na prethodnim utakmicama igrala važnu ulogu, igraće je i sjutra. Ona nam daje krila koja moramo da iskoristimo. Igramo kući, to nam je mnogo važno i znamo da će nam dosta pomoći”.

Dubljević je jednu sezonu u Budućnosti, a godinama u reprezentaciji igrao sa Nikolom Ivanovićem, ali je on zbog povrede otpao za kvalifikacije za SP i učešće na Eurobasketu, na kojem se prvi meč igra 1. septembra u gruzijskom Tbilisiju protiv Turske.

„Biće teško, jer s Nikolom igramo dosta dugo, poznajemo se. Sad je došao Peri, koji je odličan igrač i stvarno je pokazao veliku želju na treninzima i pripremnim utakmicama. Vrhunski je košarkaš i puno će nam pomoći u igri”, istakao je Dubljević.

Bonus video: