Srbija ne smije da pogriješi protiv Janisove Grčke, Pešić: Nisam tako loš trener kao što se priča

Srbija je u drugu fazu prenijela samo jednu pobjedu i tri poraza, dok je Grčka ostvarila tri pobjede i jedan poraz

4907 pregleda 4 komentar(a)
Svetislav Pešić, Foto: BETAPHOTO/MARKO METLAS
Svetislav Pešić, Foto: BETAPHOTO/MARKO METLAS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da je na pripremama napravljena dobra "timska hemija" i dodao da se nada da će se to vidjeti na utakmici sa Grčkom.

"Ako smo nešto uspjeli, uspjeli smo da na pripremama od 1. avgusta, da se skupimo, da napravimo timsku hemiju, koja je osnova za vrhunske rezultate i tu smo na putu rekao bih da se popravljamo svaki dan, pravimo jedan korak naprijed i u nekoj zajedničkoj komunikaciji i nadamo se će se to možda vidjeti sjutra protiv Grčke", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Košarkaška reprezentacija Srbije dočekaće sjutra u "Beogradskoj areni" selekciju Grčke, u utakmici prvog kola druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Srbija je u drugu fazu prenijela samo jednu pobjedu i tri poraza, dok je Grčka ostvarila tri pobjede i jedan poraz.

Pešić je dodao da se selekcija u prvoj rundi nije "proslavila", ali da za to postoje razlozi.

"Ne bih potcjenjivao što je ta ekipa naša u prvom prozoru uradila. Kroz tu prvu rundu, ta tri prozora, prošlo je 23 igrača, što je apsolutni rekord svih vremena, iz različitih razloga", istakao je on.

Selektor reprezentacije Srbije rekao je da to nije bilo dobro pošto nije mogao da se napravi kontinuitet, ali da je sa druge strane imao prilike da vidi igrače za koje nikada ne bi čuo.

Pešić je rekao da vjeruje da Srbija ima veći potencijal i talenat.

"Ja nisam tako loš trener kao što pričaju, ali da za tri dana napravim ekipu koja će izaći i pobijediti bilo koga, toliko dobar nisam, a ni igrači nisu toliko dobri da izađu protiv Belgije ili Letonije i 'išamaraju' jedne i druge", istakao je on.

U drugoj rundi Srbiji će se priključiti novih osam igrača, a selektor Pešić dodaje da je prvi protivnik jedan od favorita za medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Grčka nikada u istoriji nije imala reprezentaciju kao što je ova", ali naglasio da je Srbija favorit.

"Kad Srbija igra u Beogradu ili bilo gdje ona je uvijek favorit, pogotovo sjutra smo favoriti jer je puna dvorana, i očekujem maksimalnu podršku momcima. Da nam publika da snagu, biće tu uspona i padova, da nam pomognu da izađemo iz kriznih momenata te utakmice", dodao je Pešić.

Selektor je rekao da se Nemanja Nedović poslije pada na kuk dobro oporavlja, a da će tek nakon večerašnjeg treninga biti poznato 12 igrača za meč sa Grčkom.

"Bjelica neće igrati sigurno dvije utakmice, Gudurić je trenirao, znaću ja i prije treninga koliko je on spreman", rekao je on.

Kapiten reprezentacije Srbije Vladimir Lučić rekao je da je Grčka puna iskusnih evropskih igrača i sa prvom zvezdom igračem Milvokija Janisom Adetokumbom.

"Oni su jedna od fizički najdominantnijih selekcija u Evropi. Očekujem vrlo tešku utakmicu i svjesni smo važnosti ne samo sutrašnje utakmice, nego i ostalih u ovim prozorima", dodao je on.

Meč između Srbije i Grčke igra se u četvrtak u "Beogradskoj areni" od 20.00.

Bonus video: