Mihailović: Bilo je lakše nego što smo očekivali, u ovakvoj atmosferi možemo svakoga da dobijemo

„Nametnuli smo ritam koji protivnici nisu mogli da prate, igrali smo čvrsto, brzo... Nismo dozvolili Nurkiću da stvara prednost, Musu smo stavili pod kontrolu i definitivno odigrali dobru utakmicu”, rekao je bek Mornara

9221 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Mihailović u duelu sa Amarom Gegićem, Foto: FIBA
Vladimir Mihailović u duelu sa Amarom Gegićem, Foto: FIBA

Vladimir Mihailović je prvi strijelac Crne Gore u kvalifikacijama za Mundobasket sa 17,1 poenom, a prosjek je i prebacio večeras protiv BiH, kojoj je ubacio 20 (trojke 6-3, za dva 7-4, bacanja 4-3).

Kad god je trebalo, davao je koševe i bio možda i najzaslužniji za trijumf,

„Definitivno je bilo mnogo lakše nego što smo očekivali. Otvorili smo meč dobro, bili smo spremni, očito je da su pripreme urodile plodom, jer smo radili jako kvalitetno. Bosna i Hercegovina ima veoma dobar sastav, očekivali smo tešku utakmicu, pogotovo fizički, jer su to krupni igrači i unutra i na bekovskim pozicijama. Ali, bili smo spremni, borili se i odigrali sjajnu utakmicu”, rekao je 32-godišnji Ulcinjanin.

Bek Mornara je apostrofirao i pomoć navijača.

„Hvala divnoj publici. Atmosfera je bila fenomenalna, u njoj možemo svakoga da dobijemo”.

Mihailović smatra da je brža igra „crvenih” riješila pitanje pobjednika.

„Nametnuli smo ritam koji protivnici nisu mogli da prate, igrali smo čvrsto, brzo... Nismo dozvolili Nurkiću da stvara prednost, Musu smo stavili pod kontrolu i definitivno odigrali dobru utakmicu”.

Ova pobjeda je sjajan uvod u pakleno ljeto, jer je već u subotu utakmica sa Litvanijom u Kaunasu, a onda od 1. septembra nastup u grupi A Eurobasketa u Tbilisiju.

„Sve je ovo korak naprijed u podizanju forme. Sada nas čeka izuzetno teška utakmica protiv Litvanije, koje je među pet glavnih kandidata za osvajanje evropske titulu. Gledamo da gradimo našu igru i da budemo što spremniji za sve što nas čeka”, zaključio je Mihailović.

Bonus video: