Popović i Radović: Bitna pobjeda, bili smo na nivou, suvišno je pričati o Litvancima

Crna Gora savladala sinoć BiH 88:69 i napravila još jedan korak ka Mundobasketu

3283 pregleda 2 komentar(a)
Petar Popović na utakmici sa BiH, Foto: fiba.basketball
Petar Popović na utakmici sa BiH, Foto: fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore uspješno su preskočili još jednu prepreku ka odlasku na Mundobasket. Selekcija Boška Radovića savladala je sinoć u "Morači" Bosnu i Hercegovinu (88:69) u meču u kojem je kontrolisala situaciju od početka do kraja.

Od polovine prve četvrtine Crna Gora je gospodarila terenom, sjajnom igrom u odbrani rivala u prvom poluvremenu svela na 26 poena i u nastavku rutinski odradila posao.

"Bitna pobjeda. Poslije mjesec dana treninga ovo nam je došlo kao nagrada. Znali smo koliko znači utakmica sa BiH. Od početka smo igrali dobro. U prvom poluvremenu je bio brži ritam, ulazili smo u neke ishitene odluke, ali je odbrana bila na nivou što pokazuje 26 primljenih poena u tom periodu. U drugom poluvremenu smo rutinski priveli meč kraju. Energija je bila na zavidnom nivou, fizički smo dosta spremni. Može bolje i radićemo da bude bolje na svakoj narednoj utakmici. Ova pobjeda nam daje krila za dalje. Ljepše je ući sa trijumfom pred ovo što nas čeka. Hvala svim navijačima koji su došli da nas podrže", rekao je nakon meča Petar Popović.

Popović je na startu drugog poluvremena u trenucima kada su gosti pokušali da uhvate priključak vezao dvije trojke. Pridružio mu se i kapiten Bojan Dubljević, pa je naša selekcija napravila seriju 10:0 i otišla na 57:35.

A osim Popovića i Dubljevića odlične role su imali i ostali igrači. Kendrik Peri je nosio Crnu Goru u prvoj četvrtini, u drugoj se razigrao Vladimir Mihailović, a dobar je bio i Nemanja Radović.

"Teška utakmica, ali smo uspjeli da pobijedimo. Važan meč za nas, ovo je bio početak novog ciklusa. Znali smo da je BiH kvalitetna ekipa. Ovo je njihov najjači sastav. Mi smo bili na nivou, odigrali dobro, publika nas je nosila. Atmosfera je bila sjajna. Ponosan sam na momke", rekao je Radović.

Nemanja Radović na meču sa BiH
Nemanja Radović na meču sa BiHfoto: fiba.basketball

Crna Gora je u dobroj situaciji pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Francuska i Litvanija imaju po 13 bodova, a Crna Gora 12. Češka, BiH i Mađarska su na po 10 poena. Ekipa Boška Radovića u subotu (18:30) gostuje Litvaniji. Plasman na Mundobasket izboriće tri prvoplasirane selekcije.

"Fokus je bio na utakmici sa BiH. Ispunili smo cilj, sad idemo dalje. Da se odmorimo. Čeka nas put do Litvanije i priprema za meč. Suvišno je pričati o njihovom kvalitetu, pogotovo na domaćem terenu. Sve utakmice su pobijedili u pripremnom periodu. Na nama je da se spremimo i da odigramo što bolje", poručio je košarkaš Budućnost Volija.

Poslije meča u Viljnusu ekipa leti pravo u Gruziju. Narednog četvrtka počinje Eurobasket, a Crna Gora je u grupi se domaćinom, te selekcijama Turske, Bugarske, Španije i Belgije. Rival na startu je Turska - 1. septembra u 18.15.

"Ova dva meča dođu kao lijepa uvertira pred Eurobasket. Da vidimo gdje smo sa formom. Ostalo je još šest-sedam dana do prvenstva i ta utakmica u Litvaniji, koja će da bude veoma teška. Značiće nam da odigramo jednu dobru utakmicu i da vidimo šta možemo da uradimo na Evropskom prvenstvu", smatra Radović.

Bonus video: