Serhio Ljulj zbog povrede propušta Eurobasket

Ljulj je povrijedio mišić na sinoćnoj utakmici sa Islandom

3732 pregleda 0 komentar(a)
Ljulj na utakmici sa Islandom, Foto: fiba.basketball
Ljulj na utakmici sa Islandom, Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Gruzije ostala je sinoć bez Tornikea Šengelije, koji će zbog povrede ramena propustiti Evropsko prvenstvo, a peh je zadesio još jednu ekipu koja je u grupi sa Crnom Gorom - Španiju.

Španija će na predstojećem Eurobasketu biti oslabljena, jer Serhio Ljulj zbog povrede mišića neće otputovati u Gruziju. Košarkaš Reala povrijedio se sinoć na utakmici sa Islandom u kvalifikacijama za Mundobasket i neće biti spreman za kontinentalnu smotru, saopštio je španski Savez. Ljulj je protiv Islanda igrao tri minuta, povreda nije ozbiljnije prirode, ali se ne može zaliječiti do početka kontinentalne smotre.

"Nakon neprijatnosti koje je doživio juče na meču protiv Islanda, jutros su obavljeni ljekarski pregledi koji su potvrdili da je Ljulj zadobio ne toliko ozbiljnu povredu mišića, ali ona će ga ipak spriječiti da bude dio tima koji 30. avgusta putuje u Tbilisi. Savez želi da se zahvali Serhiju Ljulju na zalaganju i profesionalizmu i želi mu brz oporavak i dobar početak sezone sa svojim klubom", saopštio je španski Savez.

Španija je sinoć bila ubjedljiva protiv Islanda (87:57), a u subotu će, u nastavku kvalifikacija, igrati protiv Holandije.

"Furija" će na Eurobasketu, osim sa Crnom Gorom, igrati u grupi A sa selekcijama Bugarske, Belgije, Turske i Gruzije.

Meč Crne Gore i Španije na programu je 6. septembra u 18.15.

Bonus video: