Kobijeva udovica dobila spor i 16 miliona dolara od Los Anđelesa

Advokati Vanese Brajant optužili su okrug Los Anđeles da su službenici koji su izašli na mjesto nesreće fotografisali nastradale u helikopterskoj nesreći 26. januara 2020. u kojoj su poginuli Kobi Brajant i još osam osoba

9718 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vanesa Brajant, udovica NBA ikone Kobija Brajanta, dobiće 16 miliona dolara odštete nakon što je dobila tužbu protiv vlasti okruga Los Anđeles zbog širenja fotografija beživotnih tijela njenog supruga i kćerke Đijane.

Sud je utvrdio da će Vanesa Brajant dobiti 16 miliona dolara, a Kris Čester, koji je izgubio ženu i kćerku u istoj helikopterskoj nesreći, milion manje.

Advokati Vanese Brajant optužili su okrug Los Anđeles da su službenici koji su izašli na mjesto nesreće fotografisali nastradale u helikopterskoj nesreći 26. januara 2020. u kojoj su poginuli Kobi Brajant i još osam osoba.

Optužba je navela da su zamjenici šerifa i pripadnici vatrogasnih jedinica ove slike širili i pokazivali u svom bliskom okruženju u različitim prilikama.

„Ojsećam se uništeno, povrijeđeno i izdano od strane zaposlenih u okrugu koji su objavili fotografije“, rekla je Vanesa Brajant prošle nedjelje na suđenju, dodajući da još nije vidjela te fotografije, jer svoje najmilije želi da se „sjeća onakvim kakvi su bili“.

Osim toga, tokom svjedočenja, udovica Kobija Brajanta je kazala da trpi emocionalni stres zbog „straha“ da će ona ili njena djeca u budućnosti pronaći „užasne slike svojih najmilijih na internetu“.

Advokat Vanese Brajant je tvrdio da fotografije nisu napravljene u bilo kakve zvanične svrhe istrage nesreće, već da bi postale „vizuelni trač“ i ponizile žrtve.

„One su više puta podijeljene ljudima koji nisu imali apsolutno nikakvog razloga da ih prime“, tvrdio je on.

Odbrana je, sa svoje strane, tvrdila da se fotografije nisu pojavile na internetu više od dvije i po godine od nesreće i da stoga ne bi bilo razloga da se misli da bi se tako nešto sada moglo dogoditi.

Prošle godine, Vanesa Brajant je postigla finansijsku nagodbu sa helikopterskom kompanijom koju je tužila zbog nesreće.

Bonus video: