Ne smiju da igraju u ritmu domaćina

0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2017. 10:16h

Iako su protiv Zadra (87:85) odigrali meč sa dosta oscilacija (imali i 14 razlike u trećoj četvrtini, ali su gosti 37 sekundi prije kraja prvi i jedini put poveli), košarkaši Budućnost Volija su pobjedom „probili led” u novoj sezoni u ABA ligi.

Izabranici Aleksandra Džikića će večeras (20 sati) biti na iskušenju u Laktašima protiv Igokee, koja je startovala porazom nakon produžetaka protiv Olimpije (95:93), a koja je prošle godine zauzela peto mjesto u regionalnom takmičenju...

"Naš sljedeći protivnik je kolektiv koji ima sve karakteristike uspješnih sportskih sredina. Imaju dobre uslove za rad, dobru logistiku, ekipu koja ima više igrača koji igraju zajedno već nekoliko sezona, kontinuitet rada trenera. Iskusan su sastav, predvođeni su Radivojevićem i Vašingtonom, koji je pokazao da je prava koš-mašina i prijetnja za svakog protivnika. Na sve to, doveli su igrača koji ima iskustvo 11 godina igranja u NBA i osvojenu titulu, to je posljednji dokaz njihovih ambicija u ABA ligi ove sezone. U Ljubljani su imali težak i neizvjestan meč, baš kao i mi protiv Zadra. Pokušaćemo da igramo što bolje možemo u ovom trenutku", kaže Džikić.

Podgoričani imaju bolji skor od Igokee u ABA ligi, vode 9-3 u pobjedama, ali je u gostima skor izjednačen (3-3). „Plavi” su prošle sezone dobili oba duela, a posebno je bio interesantan onaj u Laktašima, koji je Budućnost dobila košem Suada Šehovića sekundu prije kraja.

"Igokea je vrlo iskusna ekipa, ima nekoliko igrača koji su izraziti strijelci i mora im se posvetiti posebna pažnja. Ne smijemo da dozvolimo da se igra u ritmu koji njima odgovara. Moramo da budemo agresivni i u odbrani i u napadu", rekao je centar Budućnosti, Danilo Nikolić.

Bonus video: