Radović: U 3. četvrtini smo nestali sa terena

„Morali smo da trčimo, defanzivna tranzicija nam je bila užasna, kao i odbrana jedan na jedan. Te stvari moramo da radimo bolje, pogotovo protiv timova koji igraju slično kao Litvanija u našoj grupi na Eurobasketu, na primjer Španije”, rekao je Boško adović nakon poraza u Kaunasu (90:73)

15384 pregleda 7 komentar(a)
Boško Radović na večerašnjoj utakmici u „Žalgirio areni”, Foto: FIBA
Boško Radović na večerašnjoj utakmici u „Žalgirio areni”, Foto: FIBA

Porazom od Litvanije (90:73), košarkaši Crne Gore su prekinuli dobar rezultatski niz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Presudila je 3. četvrtina, koju je „zelena šuma” dobila 17 razlike (32:15), tačno koliko je bila i na kraju meča.

„Čestitke Litvaniji, bila je bolji tim večeras. Igrali smo samo 20 minuta, u 3. četvrtini smo nestali sa terena. Primili smo 32 poena, to je bio ključ utakmice. Litvanci su igrali bez greške tu dionicu, nismo mogli da zaustavimo njihove kontre”, rekao je selektor Boško Radović na pres konferenciji.

Nakon minus 20 pred završnih 10 minuta, „crveni” su dva puta prišli na minus 10, ali bliže nisu mogli. Izostao je učinak bekova, osim Kendrika Perija (21 poen, svi ostali zajedno osam), a domaći su i dominirali pod obručima.

„Nekako smo se vratili u posljednjoj četvrtini, ali statistika pokazuje sve - 45 skokova naspram 29 naših itd. Odigrali smo veoma tešku utakmicu prije nekoliko dana kod kuće, onda imali dug put dovde. Dosta je stvari uticalo, ali čestitke Litvaniji na pobjedi”, naglasio je Radović.

Svojim igračima je zamjerio što su prestali da se vraćaju u odbranu kada se utakmica lomila.

„Morali smo da trčimo, defanzivna tranzicija nam je bila užasna, kao i odbrana jedan na jedan. Te stvari moramo da radimo bolje, pogotovo protiv timova koji igraju slično kao Litvanija u našoj grupi na Eurobasketu, na primjer Španije. Moramo da trčimo, da zaustavimo kontre. Tri četvrtine smo bili blizu Litvaniji, ali je treća bila užasna, jer smo prestali da se vraćamo”.

Crnu Goru u četvrtak čeka prvi meč u grupi A Eurobasketa, jer će se u Tbilisiju sudariti sa Turskom.

„U ovakvom rasporedu, kada je ‘prozor’ kvalifikacija prije Eurobasketa, prinuđeni smo da tek od sjutra pripremamo meč sa Turskom. Očekujem da moj tim igra dobru košarku i da uživamo. Kao i protiv svakog, trudićemo se i da protiv Turske odigramo dobro i pokušati da pobijedimo”, zaključio je Radović.

Bonus video: