Simonović: Nismo nastavili u ritmu iz 1. poluvremena

„Gledaćemo snimak, ubijeđen sam da ćemo odraditi bolji posao na Evropskom prvenstvu. Igraćemo mnogo utakmica i siguran sam da ćemo biti bolji”, naglasio je 22-godišnji Kolašinac

5881 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Marko Simonović je, kao i ostali centri Crne Gore, bio na velikim mukama protiv prekaljenih NBA asova Jonasa Valančunasa i Domantasa Sabonisa.

Meč je završio sa 13 poena, pet skokova i tri ukradene lopte, ali se čini da 22-godišnji Kolašinac još ima rezervi u svojoj igri, da može da pruži više na Eurobasketu.

„Igrali smo veoma dobro prvih 20 minuta, kao što smo se pripremali. Ali, u 2. poluvremenu nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice da nastavimo u istom ritmu. Znamo da je Litvanija jak tim, ima dva veoma iskusna NBA igrača, protiv kojih nije lako da se igra, pogotovo fizički. Uspjeli smo da ih kontrolišemo u 1. poluvremenu, tako je trebalo da odgovorimo i u nastavku”, naglasio je Simonović.

Centar Čikaga je siguran da će Crna Gora igrati bolje u Tbilisiju, gdje se igra grupa A na 41. Eurobasketu.

„Gledaćemo snimak, ubijeđen sam da ćemo odraditi bolji posao na Evropskom prvenstvu. Igraćemo mnogo utakmica i siguran sam da ćemo biti bolji”.

„Crveni” će šansu za odlazak u Berlin, gdje se igra nokaut faza, tražiti protiv Belgije, Bugarske i oslabljene Gruzije (otpao kapiten Tornike Šengelija), ali se neće predati ni protiv favorita Turske i Španije.

„Moramo da se pripremimo na najbolji način i fokusiramo se na svaku utakmicu, nebitno da li igramo protiv Turske, Španije, Bugarske... Moramo da budemo ono što želimo na Evropskom prvenstvu”, poručio je Simonović.

Bonus video: