Novi igrači Budućnosti heroji Bosne i Hercegovine - Kamenjaš i Lazić srušili Francusku

Bosna i Hercegovina je nakon dva produžetka savladala jednu od najboljih evropskih selekcija, Francusku (96:90), i prišla "crvenima" na bod

7985 pregleda 7 komentar(a)
Kenan Kamenjaš junak pobjede nad "trikolorima", Foto: FIBA
Kenan Kamenjaš junak pobjede nad "trikolorima", Foto: FIBA

Senzacija u Sarajevu - Bosna i Hercegovina je nakon dva produžetka savladala jednu od najboljih evropskih selekcija, Francusku (96:90).

Triler u dvorani "Mirza Delibašić" riješili su novi košarkaši Budućnost Volija - Kenan Kamenjaš je prvo pogodio nakon ofanzivnog skoka za 93:90, potom ukrao loptu Vensanu Poarijeu, da bi tačku na meč stavio Aleksandar Lazić trojkom za nedostižnih plus šest.

"Zmajevi" su imali šansu da ranije riješe meč, ali su u posljednjem napadu u regularnom toku izgubili loptu i dozvolili Evanu Furnijeu da izjednači zakucavanjem.

Taj rezultat ne ide naruku Crnoj Gori, jer se BiH vratila u igru za plasman na Mundobasket. Sada ima bod manje od "crvenih", kao i Mađarska, koja je trijumfom u Češkoj (82:79) zakucala domaćina za dno tabele.

Dobra stvar za tim Boška Radovića je što na četiri kola do kraja ima bolji međusobni skor od Mađara, a i teško je očekivati da u komšiluku može da izgubi više od 19 razlike, koliko je u srijedu slavila u "Morači" (88.69).

Sve će biti jasnije u novembru, kada Crna Gora prvo gostuje Češkoj, a potom dočekuje Litvaniju. Tada u selekcijama neće biti igrača iz NBA, a najvjerovatnije ni iz Evrolige.

Bonus video: