Vezenkov najveća zvijezda Bugarske, u ekipi i bivši košarkaš Budućnost Volija

Košarkaši Crne Gore će u nedjelju (15.30) u okviru 3. kola Eurobasketa igrati protiv Bugarske

6819 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaška reprezentacija Bugarske, Foto: Fiba.basketball
Košarkaška reprezentacija Bugarske, Foto: Fiba.basketball

Jedan od najbitnijih mečeva za prolazak u drugu fazu na Evropskom šampionatu košarkaši Crne Gore će igrati protiv Bugarske 4. septembra u 15.30.

Bugarska je do Eurobasketa došla zauzevši treće mjesto u kvalifikacionoj grupi u kojoj su još bili Grčka i BiH, odnosno Letonija.

Bugari su završili iza Grka i Bosnaca, a ispred Letonaca i obezbijedili odlazak na kontinentalnu smotru prvi put nakon 2011. godine.

Bugarsku će u Tbilisiju predvoditi košarkaš Olimpijakos Saša Vezenkov. Selektor Rosen Barčovski objavio je spisak košarkaša za Eurobasket, a osim Vezenkova crnogorskoj publici poznati je i Di Bost, bivši košarkaš Budućnost Volija.

Spisak Bugarske za Eurobasket je sljedeći: Aleksandar Janev, Saša Vezenkov, Aleks Simeonov, Andrej Ivanov, Dejan Karamfilov, Dimitar Dimitrov, Di Bost, Emil Stoilov, Ivan Alipiev, Pavlin Ivanov, Stanimir Marinov i Čavdar Kostov.

Bugarska je prije početka ovogodišnjeg Eurobasketa odigrala dva meča u pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025 i oba pobijedila. Ekipa je bila bolja od Kipra (88:55) i Rumunije (84:72).

Bonus video: