Poruka kapitena: Nemamo velika imena, ali možemo da igramo sa velikim timovima

„Došli smo da se borimo, da pokažemo da možemo da igramo sa svakim. Grupa je teška, ali nismo došli sa bijelom zastavom. Imamo dobru atmosferu u timu, spremni smo i ne možemo da dočekamo da šampionat počne”, istakao je stameni Nikšićanin

10840 pregleda 11 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Desetak kilograma lakši nego kada je završio sezonu u Valensiji, Bojan Dubljević je 9. avgusta stigao na pripreme košarkaške reprezentacije Crne Gore.

Kapiten je došao motivisan, sa željom da sa ekipom pomjeri granice i prvi dio poslao odradio dobro, jer je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu nad BiH, kojom su se „crveni” približili Mundobasketu u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Sada je na redu Eurobasket, na koji je Crna Gora naknadno pozvana, alli stigla sa željom da dokaže da joj je tu i mjesto. Prva šansa biće prvog dana septembra, u 16.15 časova po našem vremenu (18.15 po lokalnom u Tbilisiju) protiv Turske.

„Došli smo da se borimo, da pokažemo da možemo da igramo sa svakim. Grupa je teška, ali nismo došli sa bijelom zastavom. Imamo dobru atmosferu u timu, spremni smo i ne možemo da dočekamo da šampionat počne. Ubijeđen sam da će ovo biti jedno od najboljih evropskih prvenstava u posljednjih 10-15 godina i da će svi uživati”, istakao je stameni Nikšićanin.

Dubljević je 2013. bio najmlađi u ekipi tadašnjeg selektora Luke Pavićevića na Eurobasketu u Sloveniji. Sada su od 30-godišnjeg kapitena stariji samo Nikola Pavlićević i Vladimir Mihailović.

„Ovo mi je četvrto veliko takmičenje i ponosan sam što sam ovdje, što sam kapiten ovog tima. Uživam u svemu, puno mi znači što smo na Eurobasketu. Nemamo velikih imena u timu, ali možemo da se borimo sa velikim timovima. Ponosan sam na ekipu i ubijeđen da ćemo pokazati da zaslužujemo da budemo ovdje. Borićemo se da budemo i na Svjetsko prvenstvu i na narednom Eurobasketu.

Na pitanje šta je cilj njegovog tima, legenda Valensije je iskreno odgovorila:

„Najviše bi me zadovoljilo da se svi borimo da pokažemo da nismo ovdje slučajno. Plasman u sljedeći krug bi nam značio dosta, ali je taj put težak. Grupa je jaka, biće teško, ali ne i nemoguće“.

Bojan Dubljević
foto: FIBA

Bonus video: