Ataman: Nismo zaslužili pobjedu, Dubljević nas je „ubio”

„Ne znam da li posljednja odluka ispravna, moram da provjerim na snimku, ali je bila vrlo diskutabilna situacija“, rekao je bio dvostruki uzastopni šampion Evrope sa Anadolu Efesom

17716 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Iako je bila veliki favorit, Turska je jedva savladala Crnu Goru na početku 41. Eurobasketa (72:68). Po ocjeni selektora Turske Ergina Atamana - nezasluženo.

„Zaslužili smo da pobijedimo utakmicu? Ne, ne vjerujem. Jedina pozitivna stvar je što smo počeli prvenstvo trijumfom. Izuzev 2. četvrtine, igrali smo užasnu košarku. Ne računajući Larkina i Mahmutoglua, imali smo samo jedan pogodak iz 19 pokušaja za tri. Visoki igrači su bili užasni, Dubljević nas je 'ubio'. Ne znam da li posljednja odluka ispravna, moram da provjerim na snimku, ali je bila vrlo diskutabilna situacija“, iskren je bio dvostruki uzastopni šampion Evrope sa Anadolu Efesom.

Pred meč, Ataman je rekao da očekuje dobro izdanje svog tima, ali ga nije dočekao.

„Zabrinut sam. Mislio sam da smo poslije utakmice sa Srbijom nešto razumjeli. Ne mogu da zamjerim na trudu koji su momci uložili, ali kvalitet igre je bio užasan“.

Još jednom se osvrnuo na muke sa kapitenom Crne Gore.

„Sve što su naši centri radili je bilo sporo, posebno na Dubljeviću. I u šutu za tri poena i u igri na lou-postu, ali i u napadu“, istakao je Ataman.

Bonus video: