Dubljević: Grdno je igrati košarku, a da posljednje lopte ne odlučuju igrači, već neko drugi

„Neće. Neka svaka utakmica bude kao ova, koju smo odigrali borbeno i muški protiv velesile. Volio bih da na svakom sljedećem meču bude isti pristup i borbenost svakog, a možda ih odluči igrač, a ne nešto drugo“, rekao je Bojan Dubljević

19194 pregleda 14 komentar(a)
Bojan Dubljević u duelu sa Sertačom Šanlijem, Foto: FIBA
Bojan Dubljević u duelu sa Sertačom Šanlijem, Foto: FIBA

U 1. poluvremenu, Bojan Dubljević se nije upisao u listu strijelaca. U drugom se razgoropadio i, kako to reče Ergin Ataman, „ubio“ Turke. Dao je 18 poena, uključujući i dvije vezane trojke za 66:61 na četiri minuta do kraja, ali to nije bilo dovoljno.

Turci su slavili nakon diskutabilne odluke sudija, a kapiten „crvenih“ je bio ljut kao ris.

„Grdno je igrati košarku, a da posljednje lopte ne odlučuju igrači, već neko drugi. To je mnogo ružno“, rekao je 30-godišnji Nikšićanin.

Iz svake njegove riječi i reakcije je bilo jasno šta misli o faulu dosuđenom Marku Simonoviću na četiri i po sekunde do kraja.

„Odigrali smo sjajnu utakmicu protiv ekipe koja se bori za medalju i dosta je jaka na svim pozicijama. Imali smo bukvalno dobijen meč, ali neke druge stvari su odlučile. Žao mi je momaka, jer su dali maksimum, uložili emocije, a neka totalno druga stvar nas je izbacila iz utakmice. Po meni, pobijedili smo i sa velikim samopouzdanjem idemo ka narednim utakmicama“.

Hoće li vas ovako psihički težak poraz poremetiti?

„Neće. Neka svaka utakmica bude kao ova, koju smo odigrali borbeno i muški protiv velesile. Volio bih da na svakom sljedećem meču bude isti pristup i borbenost svakog, a možda ih odluči igrač, a ne nešto drugo“, rekao je Dubljević.

Bonus video: