Simonović: Nisam vjerovao kad sam vidio da mi je dosuđen faul

„Moram da vidim snimak. Suđen je faul, ja nisam saglasan sa tim, ali kad vidimo vidio znaćemo je li bio ili ne“, rekao je 22-godišnji Kolašinac za „Vijesti“

21327 pregleda 11 komentar(a)
Marko Simonović u duelu sa Furkanom Korkmazom, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Marko Simonović u duelu sa Furkanom Korkmazom, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Na debiju na velikim takmičenjima, Marko Simonović je mogao da bude heroj.

Nakon promašaja Vladimira Mihailovića u posljednjem napadu, centar Čikaga je nadskočio Džedija Osmana, krenuo ka košu, ali je laktom zakačio krilo Klivlenda.

Sudije su odlučile da sviraju faul u napadu, a to je već izazvalo mnogo polemika, čak mje i selektor Turske Ergin Ataman rekao da je ta odluka bila vrlo diskutabilna.

„Moram da vidim snimak. Suđen je faul, ja nisam saglasan sa tim, ali kad vidimo znaćemo je li bio ili ne“, rekao je 22-godišnji Kolašinac za „Vijesti“.

Izdanje Crne Gore je bilo odlično, ali nije upisana najveća pobjeda na evropskim prvenstvima.

„Odigrali smo vrhunsku utakmicu, dali sve od sebe, bili na korak od pobjede protiv nimalo naivnog tima, sa ozbiljnim igračima. To je što je, moramo da se fokusiramo na sljedeće dvije utakmice, koje su nam veoma bitne. Nadam se da ćemo ostvariti pobjede, to nam je cilj“.

Nakon kontakta sa Osmanom, Simonović je krenuo ka liniji penala, ali je ostao u čudu kad je vidio da je njemu suđen faul.

„Mislio sam da je suđen faul nada mnom, krenuo sam da izvodim slobodna bacanja, ali onda sam vidio da je prekršaj u napadu. Nisam vjerovao. Moramo da zaboravimo ovu utakmicu i da igramo ostale intenzitetom kao ovu, pogotovo u 2. poluvremenu“.

Da li se bojiš da ovakav poraz može loše da utiče na ekipu?

„Neće nas ovo psihički spustiti, već nam dati novi stimulans. Ako budemo igrali u ovakvom ritmu, ostvarićemo pobjede koje ciljamo“, poručio je Simonović.

Bonus video: