Radović: Možda i najvažniji meč; Mihailović zna Belgiju: Ključ je u pristupu i energiji

Pauza je dobro došla da bi se sredile misli, zaboravilo sve i da bi se ekipa okrenula novom izazovu – duelu sa Belgijom (subota, 13.30)

15717 pregleda 7 komentar(a)
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Reuters
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crnogorski košarkaši imali su danas dan odmora u Tbilisiju, nakon bolnog i nezasluženog poraza od Turske na startu Eurobasketa.

Poslije takvog meča, pauza je dobro došla da bi se sredile misli, zaboravilo sve i da bi se ekipa okrenula novom izazovu – duelu sa Belgijom (subota, 13.30).

U sportu je tako, nema gledanja unazad, a pred crvenima je prvi od tri odlučujuća meča za prolaz u drugu fazu.

“Ovo je možda i najvažniji meč na šampionatu. Dočekujemo ga spremni, arhivirali su jučerašnju utakmicu. Imamo dobru energiju, ako ponovimo odnos i igru kao protiv Turske, mislim da su stvari u našim rukama”, kazao je selektor Boško Radović.

Belgija je na startu ostvarila veoma važan trijumf, u kome je pokazala i kvalilitet i karakter – pobijedila je domaćina Gruziju u produžecima 79:76, pred desetak hiljada navijača.

Za Vladimira Mihailovića, koji je veliki dio karijere proveo u belgijskoj košarci (Ostende, Alst), to apsolutno nije iznenađenje.

“To je ekipa koja se nikako ne smije potcijeniti. Dugo su zajedno, dobro se poznaju, imaju trenera koji sa kontinuitetom. Ne očekuje nas lak posao”, rekao je bek Mornara.

Belgija je ekipa koja je igra brzu košarku, sa mnogo posjeda, mnogo šuteva za tri.

“Igrali smo odličnu odbranu juče, a mislim da će biti potrebno da agresivnost podignemo na nivo više, kako bismo zaustavili prvenstveno belgijske bekove”, kazao je Radović.

Prednost Crne Gore mogla bi da bude baš unutrašnja igra, sa Dubljevićem i Simonovićem, iako Belgija ima odličnog Ismaela Bakua na poziciji centra.

“Oni su igrači visokog kvaliteta. Baku je potpisao za Virtus, što govori u kakvog je centra izrastao. Ključ je u pristupu i želji da im pariramo energijom, da im zaustavimo brzu igru”, kazao je Mihailović.

Bonus video: