Drobnjak: Ubjedljivija pobjeda bi nam značila u slučaju da se napravi krug

„Igrali smo tokom cijele utakmice dobro, ali smo imali padove u 2. i posljednjoj četvrtini. To nas je koštalo ubjedljivije pobjede, koja bi značila ako se napravi krug. Važno je da smo uspjeli da se izvučemo iz toga i da trijumfujemo”, rekao je 22-godišnji plejmejker

3561 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Igor Drobnjak je protiv Belgije odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u dresu Crne Gore.

Brojke to možda ne govore, iako su sasvim solidne - pet poena bez promašaja (2-2 za dva, bacanja 1-1), četiri asistencije, skok i ukradena lopta, ali je utisak na terenu bio odličan.

Bio je agresivan u odbrani, pa je zbog toga proveo u igri gotovo 23 minuta.

„Vrlo bitna pobjeda, prva na prvenstvu za nas. Igrali smo tokom cijele utakmice dobro, ali smo imali padove u 2. i posljednjoj četvrtini. To nas je koštalo ubjedljivije pobjede, koja bi značila ako se napravi krug. Važno je da smo uspjeli da se izvučemo iz toga i da trijumfujemo”, rekao je 22-godišnji plejmejker.

Već sjutra u 13.30 časova po našem vremenu je duel sa Bugarskom.

„Gledali smo je malo, više smo se do sada fokusirali na meč sa Belgijom. Uvijek idemo utakmicu po utakmicu. Kao i nakon meča sa Turskom, i pobjeda i poraz se odmah zaboravljaju, moramo da se što prije oporavimo i da se što bolje spremimo za sljedeću utakmicu. Nema puno vremena, manje od 24 sata”.

Igrač Budućnost Volija je jedan od šest debitanata na velikim takmičenjima i najmlađi nakon Zorana Vučeljića, koji za šest dana slavi 19. rođendan.

„Stvarno je dobar osjećaj za mene kao mladog igrača biti na ovakvom prvenstvu. To mi puno znači”, naglasio je Drobnjak.

Mladog saigrača je na pres konferenciji pohvalio i Kendrik Peri, kada je upitan o svom i učinku Bojana Dubljevića.

„Dubi i ja smo u ovom kratkom periodu našli vezu, prihvatili da budemo lideri ekipe. Dali smo sada najviše poena, ali to ne mora da bude tako na svakoj utakmici. Sve ovo smo uradili kao grupa, nismo mi sami. Džigi nam je dao iskru, pogriješio bih da ga nisam pomenuo, a ja sam samo jedna slagalica koja čini tim”, rekao je 30-godišnji Amerikanac, a selektor Boško Radović je potom novinarima objasnio da je Džigi Drobnjakov nadimak.

Bonus video: