Peri: Bugari će biti očajnički željni i gladni pobjede

„Čestitke Belgiji, igrala je tvrdo, nije se predavala kada smo otišli na 10-15 razlike, smanjila je i držala nas budnim. Ostali smo smireni i upisali trijumf”, rekao je 30-godišnji Amerikanac

6443 pregleda 1 komentar(a)
Kendrik Peri na utakmici sa Belgijom, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Kendrik Peri na utakmici sa Belgijom, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Kada su u 2. poluvremenu igrači Belgije promijenili odbranu i nekako zaustavili Bojana Dubljevića, otvorio se prostor za bekove Crne Gore.

Odlično su ga iskoristili Vladimir Mihailović i Kendrik Peri, koji je sa 19 poena bio drugi strijelac tima u trijumfu 76:70.

„Bilo je uspješno, upisali smo pobjedu. Uzbudljivo je igrati na ovakvim turnirima, kada imate utakmice jednu za drugom. Čestitke Belgiji, igrala je tvrdo, nije se predavala kada smo otišli na 10-15 razlike, smanjila je i držala nas budnim. Ostali smo smireni i upisali trijumf”, rekao je 30-godišnji Amerikanac.

„Crveni” su imali dosta uspona i padova na prve dvije utakmice, ali je Peri ubijeđen da to može da se eliminiše.

„To je samo do nas, da ostanemo fokusirani 40 minuta. Znamo da će tokom utakmica timovi praviti serije, izvoditi svoje akcije, ali moramo da budemo smireni kad dođu nedaće i da ostanemo pri planu igre”.

Već sjutra u 13.30 časova je duel sa Bugarskom, koji bi Crnu Goru mogao da približi osmini finala. Amerikanca u crvenom dresu čeka težak zadatak protiv sunarodnika koji je evropsku odiseju prije deceniju počeo u dresu Budućnost Volija, Dija Bosta.

„Ni mi ni oni nećemo imati puno vremena za pripremu, moramo da izađemo sa istim mentalitetom kao danas i protiv Turske. Čeka nas rival koji će biti očajnički željan i gladan pobjede”.

Prvi plejmejker Crne Gore smatra da bi odlazak u Berlin na osminu finala bio veliki uspjeh.

„Mislim da bi to bilo sjajno dostignuće za ovu ekipu. Ovo mi je prvi put da igram za nacionalni tim, svaki uspjeh za mene je sjajan, kao i za cijeli tim. Imamo priliku da ispunimo taj cilj, moramo da damo sve od sebe da to uradimo. Mislim da ovaj tim ima potreban stav za to”, naglasio je Peri, koji je postao treći reprezentativac Crne Gore sa minimum 15 poena i pet asistencija na utakmici EP, nakon zemljaka Omara Kuka (2011) i Tajrisa Rajsa (dva puta 2013).

Bonus video: