Di Bost: Crnogorci će igrati jako, to je njihova košarka

„Oni su profesionalci i mogu da igraju 40 minuta. Nije to nikakav problem“, rekao je selektor Rosen Barčovski na pitanje bugarskih novinara zašto nije Di Bosta i Sašu Vezenkova odmorio pred meč sa Crnom Gorom, već su igrali po 37 minuta

11600 pregleda 0 komentar(a)
Di Bost i selektor Bugarske Rosen Barčovski, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Di Bost i selektor Bugarske Rosen Barčovski, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Na prve dvije utakmice na 41. Eurobasketu, košarkaši Bugarske su primili čak 215 poena.

Prvog dana nisu bili ni u jednom trenutku blizu Španiji, koja je rutinski slavila 114:87, ali su danas dugo mučili Tursku i pali tek u posljednjoj dionici (101:87).

„Iskreno, sve su ovo veći timovi od nas. Moramo da igramo tvrđe, da pokušamo da zadržimo rivala na ispod 90 poena. Jednostavno, moramo da igramo bolje“, rekao je Di Bost, koji je protiv Turaka upisao 13 asistencija i 12 poena, ali uz očajan šut za tri (12-2).

Na pitanje novinara „Vijesti“ šta očekuje od Crne Gore, sa kojom se Bugari sastaju sjutra u 13.30 časova, i kako pamti svoje vrijeme u Budućnost Voliju, gdje je 2012. počeo evropsku avanturu, vrlo kratko je odgovorio:

„Očekujem da izađu i igraju jako, to je njihova košarka. A što se tiče mog vremena tamo, o tome ne želim da govorim“, istakao je 32-godišnji Amerikanac, koji je sa Monakom osvojio Evrokup prošle godine i u četvrtfinalu izbacio upravo svoj prvi evropski klub.

Zanimljivo je da su Bost i Saša Vezenkov igrali 37 minuta i ostali na terenu do kraja, iako je pitanje pobjednika već bilo riješeno.

„Oni su profesionalci i mogu da igraju 40 minuta. Nije to nikakav problem“, rekao je selektor Rosen Barčovski na pitanje bugarskih novinara zašto ih nije odmorio pred meč sa Crnom Gorom.

Bonus video: