"Azuri" promašili dvije trojke za iznenađenje u Milanu, Dorsi spasao Helene

Heleni u 2. kolu u Milanu dobili Italiju - 85:81, Avdija sa Izraelom srušio Holandiju

12067 pregleda 2 komentar(a)
Adetokumbo je imao težak posao večeras, Foto: fiba
Adetokumbo je imao težak posao večeras, Foto: fiba

Grci opravdavaju ulogu jednog do favorita Eurobasketa. Heleni su sa četiri poena razlike dobili Hrvatsku (89:85), a večeras u 2. kolu identično i Italiju - 85:81.

Na startu posljednje četvertine Grci su imali 15 poena prednosti, Italijani se nisu predavali imali su i dva šuta u posljednjih sedam sekundi da meč odvedu u produižetak, ali je Simone Fontekjo promašio za tri, Tonut uhvatio loptu i on promašio da bi potom Tajler Dorsi realizovao jedno od dva slobodna nakon nesportskog faula igrača Jute.

Dorsi je bio meč viner jer je trojkom na 75 sekundi do kraja odbio prvi napad "azura".

Janis Adetokumbo je opet bio najbolji sa dabl dabl učinkom od 25 poena i 11 skokova a bek Dalasa Tajler Dorsi mu je pomogao sa 23 poena i ključnom rolom u završnici.

U poraženoj ekipi, ali i utakmici najefikasniji je bio košarkaš Jute, Simone Fontekjo sa 26 poena, a odličnu partiju odigrao je i Ahile Polonara. Košarkaš Fenerbahčea je imao dabl dabl sa 14 poena i 10 skokova.

Grci 5. septembra su u grupi C favoriti protiv Velike Britanije a Italijani, koji su na startu dobili Estoniju, igraće istog dana sa Ukrajinom.

Ukrajinci imaju obje pobejde, jer su nakon lakog posla sa Velikom Britanijom danas poenom razlike savladali Estoniju - 74:73.

Izrael je sitovremeno slavio protiv Hiolandije 74:67, a Deni Avdija je postigao 21 poena za drugi trijumf svoje selekcije.

Bonus video: