Basketaši iz Pjevalja, "4SOBE" nakon Kolašina osvojili i takmičenje u Bijelom Polju

"3x3 Montenegro karavan" završava se 16. septembra u Busvi, finalnim turnirom 12 najuspješnijih ekipa ljetnje sezone

2937 pregleda 0 komentar(a)
"4SOBE" će pokušati da slave i na budvanskom finalnom takmičenju sezone, Foto: futuristicsm.com
"4SOBE" će pokušati da slave i na budvanskom finalnom takmičenju sezone, Foto: futuristicsm.com

Pljevaljska basket ekipa "4SOBE“ pobjednik je jučerašnjeg 3x3 turniru u Kolašinu u ljetnjoj basket sezoni. To je drugi trijumf, pošto su Pljevljaci slavili i u Kolašinu i time su izborili finalni turnir u Busvi 16. septembra, nagradnog fonda od 1.500 eura.

Dejan Džaković, braća Dejan i Goran Posuka i Vladan Đukanović bili su sigurni na petom turniru "3x3 Montenegro karavana", u Bijelom Polju. Sa svim pobjedama "4SOBE“ su se nametnule i kao kandidat za pobjedu u Budvi.

Njima je samo mlada ekipa debitanata "Hoopers“ dala dvocifren broj poena - u grupi je bilo 19:14, pa u finalu 21:13.

"Sve je bilo lakše do očekivanog. Ekipa "NLO“ je ispala neplanirano u četvrtfinalu i onda smo imali naizgled lakše finale. Na kraju trijumf djeluje dominantno, ušli smo sa jakom odbranom u finale, a to je ključ basketa 3x3. Kada izmorite protivničke igrače mnogo im je teže da pogode kasnije“ zadovoljan je kapiten "4SOBE“ Dejan Džaković, koji je najavio dolazak njegove ekipe na završnicu u Budvi.

Najprijatnije iznenađenje turnira u Bijelom Polju bili su finalisti, tim „Hoopers“, debitanti u 3x3 svijetu. Nakon uvodnih poraza u grupi od Kolašina i "4SOBE“ Luka Vukićević, Nikola Marić, Matija Rakčević i Vuk Dragašević pobijedili su ekipu "Sinaloa“ 20:19 u doigravanju za četvrtfinale. Potom su savladali favorizovani "NLO“ - 21:20 a do finala došli dominantnom pobjedom nad „Kolašinom“ 21:11. Finale u Bijelom Polju donijelo im je i mjesto na finalnom turniru u Budvi.

"Mi smo nova ekipa, sastavljena od rekreativaca, entuzijasta. Ovo nam je prvi turnir ove godine, pa je možda bilo malo i početničke sreće. Na startu turnira bili smo malo nervozni, izgubili smo prve dvije utakmice, ali imali smo sreću da igramo kvalifikacioni meč za plasman u četvrtfinale. Dobili smo a potom u četvrtfinalu pobijedili jako dobru ekipu "NLO“, koja iz godine u godinu bilježi stvarno dobre rezultate. Mislim da je polufinale bio jedini meč koji smo dobili zasluženo, a u finalu su momci iz "4SOBE“ stvarno pokazali da su kvalitetna ekipa, i prošli turnir su osvojili, presudilo je iskustvo“ bio je skroman član "Hoopers-a“ Luka Vukićević.

Cjelodnevni program u kompleksu sportske dvorane Nikoljac u Bijelom Polju upotpunili su otvoreni trening i takmičenje za najmlađe i publiku, kao i tradicionalno nadmetanje u šutiranju trojki, koje nosi naziv „Martinova trica“ u znak sjećanja na mladog košarkaša Jedinstva Martina Šćekića. Najbolji šuter bio je Aleksandar Pješčić, član ekipe polufinalista "Frulaši“, koji je nagrađen od organizatora i porodice Martina Šćekića.

Saradnja 3x3 Montenegro organizacije i opštine Bijelo Polje ima najdužu tradiciju, još od 2017. godine.

"Nastupilo je puno maldih košarkaša. Oni su garant toga da će basket dugo živjeti u Crnoj Gori i da će iz godine u godinu biti sve bolji. Petu godinu zaredom opština Bijelo Polje, odnosno JU Centar za sport i rekreaciju organizuje basket turnir u saradnji sa 3x3 Montenegro timom. Ovo je jedan svojevrsni jubilej, naravno da smo zadovoljni i nadamo se da će se sve iz godine u godinu dizati na veći nivo“ istakao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju Bijelo Polje.

Basket ljetnja sezona završava se u Budvi - najboljih 12 timova nadmetaće se 16. septembra na finalnom turniru nagradnog fonda 1.500 eura.

Bonus video: