Mihailović: Teška utakmica, Bugarska je odigrala odličan meč

Crna Gora savladala Bugarsku 91:81 i upisala drugi trijumf na Evropskom prvenstvu u košarci

11727 pregleda 7 komentar(a)
Mihailović na današnjem meču, Foto: Reuters
Mihailović na današnjem meču, Foto: Reuters

Sa sedam vezanih poena na startu drugog poluvremena Vladimir Mihailović je inicirao seriju (12:0) košarkaša Crne Gore protiv Bugarske u 3. kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Na kraju je meč završio sa 23 poena i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu (91:81), kojom je Crna Gora odškrinula vrata Berlina.

"Dosta teška utakmica. Bugarska je odigrala odličan meč, napadački je bila na visokom nivou. Imaju određen kvalitet, pogotovo Di Bost i Vezenkov. Naš napad je funkcionisao dosta dobro - iako smo imali lošu selekciju šuta, dali smo dosta poena u prvom poluvremenu. U odbrani su kažnjavali svaku grešku. Na početku treće četvrtine smo otišli na deset razlike, što nam je olakšalo da izdržimo meč do kraja", rekao je Mihailović nakon meča.

U drugom poluvremenu u igru nije ulazio Petar Popović koji se u drugoj četvrtini požalio na povredu. Selektor Boško Radović nije koristio Nikolu Pavlićevića pa su Mihailović, Kendrik Peri i Igor Drobnjak bili okosnica spoljne linije.

"Nije lako fizički, dan za danom igrati utakmice, pogotovo 35 minuta. Ali, dajemo sve od sebe da napravimo bolji rezultat", poručio je košarkaš Mornara.

Plasman u drugu rundu još nije definitivno obezbijeđen, ali je naša selekcija u dobrom položaju. Naredni meč je u utorak (16.15) protiv Španije.

"Ima dosta kombinacija. Idemo utakmicu po utakmicu. Nećemo se predati ni protiv Španije. Igraćemo najbolje što možemo, da probamo da ih iznenadimo. Protiv Gruzije idemo na pobjedu. Ambicije su da prođemo u drugi krug, ali na svakom meču idemo na pobjedu."

Mihailović nije želio da komentariše suđenje.

"Trudio sam se da ne komentarišem, pa neću ni sad, ali nisam zadovoljan. Sve dok mi dobijamo, to me ne zanima", zaključio je 32-godišnji košarkaš.

Bonus video: