Idealni džoker Igor Drobnjak: Skupili smo se i izdržali do kraja

„Veoma važna pobjeda, druga zaredom, ali mnogo teška. Mučili smo se sa njima u odbrani, previše je 46 poena koliko smo primili u 1. poluvremenu”, rekao je 22-godišnji Podgoričanin

9622 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Najveći dobitak za crnogorsku košarku od naknadnog poziva na Eurobasket, možda veći i od eventualnog plasmana u osminu finala (ili ko zna dokle još), mogao bi da bude Igor Drobnjak.

Rezervni plejmejker Budućnost Volija i reprezentacije iz meča u meč dokazuje da na njega više ne može da se gleda kao na „pomoćnu” snagu, već na momka koji ravnopravno može da dijeli minutažu sa najboljima.

Do sada se uglavnom isticao agresivnom igrom u odbrani, još prije godinu i po sjajno pazio jednog od najboljih bekova Evrolige, Tomu Ertela, a sada je pokazao da i u napadu može da bude i te kako produktivan.

Protiv Bugarske je dao 17 poena, uz odličan šut iz igre (9-6), upisao po dva skoka i asistencije, a odigrao je gotovo bez greške.

„Veoma važna pobjeda, druga zaredom, ali mnogo teška. Mučili smo se sa njima u odbrani, previše je 46 poena koliko smo primili u 1. poluvremenu”, rekao je 22-godišnji Podgoričanin.

Bugari su stvarali problem sa šutem za tri poena, na kraju su ih imali ččak 40, a pogodili su 14.

„Znamo da je to njihov sistem, da svako ima slobodu da šutne. Teško se spremiti za takve ekipe koje nisu organizovane, ali smo iskontrolisali meč i zasluženo pobijedili”, naglasio je Drobnjak.

Bekovska linija Kendrik Peri - Drobnjak - Vladimir Mihailović je odigrala cijelo 2. poluvrijeme, jer zbog povrede nije bilo Petra Popovića, a selektor nije ubacio Dina Radončića, Zorana Vučeljića i Nikolu Pavlićevića.

„Dosta je teško bilo, pogotovo što nam je ovo bila druga utakmica u 24 sata. Petrova povreda nam je dodatno skratila rotaciju, ali nekako smo se skupili i izdržali do kraja”.

Osmina finala je na vidiku, ali će možda biti neophodna još jedna pobjeda.

„Blizu smo, ovo je još jedan korak naprijed, ali ne razmišljamo o tome. Moramo da se što bolje odmorimo danas i sjutra i spremimo za utakmicu sa Španijom”, zaključio je Drobnjak.

Bonus video: