Skariolo: Crna Gora je veoma dobra ekipa

„Crna Gora je veoma dobra ekipa, s mnogo dobrih igrača, što je pokazala i ovdje, jer je u finišu izgubila jedan meč, a dva dobila. Moraćemo da odigramo izuzetno dobro da bismo je pobijedili”, rekao je italijanski stručnjak crnogorskim novinarima

6479 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Nakon lakih pobjeda nad Bugarskom (114:87) i Gruzijom (90:64), Španija je potcijenila Belgiju, izgubila konce igre u posljednja tri minuta i poražena je 83:73. To je upalilo zvona za uzbunu u timu Serđa Skariola, koji traži od svog tima maksimalnu koncentraciju.

„Odigrali smo lošu utakmicu, bez energije i koncentracije. Moramo da učimo iz toga, jer smo vrlo neiskusan tim. Crna Gora je veoma dobra ekipa, s mnogo dobrih igrača, što je pokazala i ovdje, jer je u finišu izgubila jedan meč, a dva dobila. Moraćemo da odigramo izuzetno dobro da bismo je pobijedili”, rekao je italijanski stručnjak crnogorskim novinarima.

Skariolo traži od svog tima da više trči i ima bolji protok lopte, ali ima i glavobolju - prvog plejmejkera Lorenza Brauna muči rame, pa je čak i njegov klub Makabi tražio dijagnozu od Košarkaškog saveza Španije.

„To nije ozbiljno, ali ga mnogo ograničava. Nadajmo se da može da pomogne i doprinese, jer je Lorenzo od suštinskog značaja za kreiranje igre”, naglasio je Skariolo.

Povezani članci

06. Septembar 2022.

Crna Gora protiv Španije - hrabro na oslabljenog velikana

Bonus video: