Radović: Zaboravljamo ovo za 10 minuta, sjutra je meč odluke

„Sve je riješeno u 1. poluvremenu, to nam je možda i najgorih 20 minuta u posljednjih nekoliko godina. Bili smo bez odbrane, bez discipline u napadu, sve je bilo vrlo loše. U nastavku smo pokušali nešto, igrali bolju odbranu, ali je Španija mnogo dobar tim da bi nam dozvolila nešto više“, rekao je Radović

11849 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Nakon ubjedljivog poraza od Španije (82:65), selektor Boško Radović je poručio da će se potruditi da se sve zaboravi za 10 minuta, jer slijedi meč odluke sa Gruzijom.

„Sve je riješeno u 1. poluvremenu, to nam je možda i najgorih 20 minuta u posljednjih nekoliko godina. Bili smo bez odbrane, bez discipline u napadu, sve je bilo vrlo loše. U nastavku smo pokušali nešto, igrali bolju odbranu, ali je Španija mnogo dobar tim da bi nam dozvolila nešto više“, rekao je Radović.

Španci su u 1. poluvremenu šutirali trojke 12-8 i imali prednost u skoku 25:6!

„Bili su prečesto sami, imali su otvorene šuteve. Htjeli smo da odigramo dobru utakmicu, da iznenadimo Španiju, ali smo nakon uvodna tri-četiri minuta stali u odbrani, a potom i u napadu. Moramo da zaboravimo ovo za 10 minuta, sjutra je utakmica sa Gruzijom, odlučujuća ko ide u Berlin“.

Crna Gora je u nastavku popravila utisak i možda malo podigla samopouzdanje pred meč odluke sa domaćinom.

„Bilo je minus 22 na poluvremenu, u svlačionici sam rekao momcima da moraju da pokažu reakciju, da rezultat bude pristojniji. Tražio sam, prije svega, bolju odbranu i igrali smo je, ali ne i baš dobar napad. Bilo je puno ishitrenih šuteva, u trećoj sekundi napada, kao da smo pokušali da stižemo minus, a na taj način se sigurno to ne radi. Tako ne možemo da igramo, bezbroj puta sam ponovio da za svaki naš loš šut stiže kazna na drugoj strani. Moramo ovo da zaboravimo, da se skupimo i odmorimo, jer je pred nama posljednja utakmica, najvjerovatnije odlučujuća“.

Bojan Dubljević je potpuno zaustavljen, dao je svega tri poena.

„Očigledno je taktika Španije, posebno na početku, bila da se odvoji Peri od lopte i da Bojan ne igra 1 na 1 na niskom postu. Nismo imali strpljenja da čekamo da napravi sebi poziciju, iznenađujuće smo radili mnogo atipičnih stvari. Svi smo bili isfrustrirani, jer su 'iskidali' naše kretnje. Željeli smo da 2. poluvrijeme što bolje odigramo, da poraz bude pristojan, ali je bilo pet zaredom odbrana dobrih, ali i pet loših napada. Sve ovo zaboravljamo, sjutra je odlučujući meč. Prve tri utakmice smo odigrali na visokom nivou u oba pravca, pogotovo u odbrani, ovo je bio pad koncentracije“, zaključio je Radović.

Bonus video: