Skariolo: Izvanrednih 25 minuta, ali nam je potrebno 40

„Prvih 25 minuta je bilo baš dobro, ali nismo smjeli da opustimo, moramo tako da igramo svih 40. Što se moje igre tiče, trudio sam se da odradim svoj posao, ali mora da se istakne Pradilja, koji je odlično čuvao Dubljevića“, rekao je Vili Ernangomes

2789 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Nakon poraza od Belgije, Španci su podigli „borbenu gotovost” pred duel sa Crnom Gorom.

Na krilima Lorenza Brauna i nestvarnoj nadmoći u skoku, „crvena furija” je igrala fenomenalno 25 minuta i vodila čak 62:35.

Tada je malo usporila, što je Crna Gora iskoristila da izbori pristojniji poraz (82:65).

„Za razliku od duela sa Belgijom, imali smo dan da pripremimo utakmicu, to se osjetilo. Odradili smo izvanredan posao u 25 minuta, igrali na svoj način, trud koji tražim od igrača je bio sjajan. Pokazali smo da možemo to radimo dugo minuta, ali nismo u 15 posljednjih“, naglasio je selektor Serđo Skariolo.

Italijanski stručnjak zahtijeva da njegov tim igra 40 minuta na visokom nivou.

„S moje tačke gledišta, slika je vrlo jasna. Znam da je teško raditi sve što tražim i juriti protivničke igrače, ali dobijemo nagradu kad to radimo, a nikakvu kad to ne činimo“.

Vili Ernangomes je dominirao u reketima sa 14 poena i 13 skokova.

„Odigrali smo dobru utakmicu, trudili smo se i uložili energiju, što trener traži od nas. Prvih 25 minuta je bilo baš dobro, ali nismo smjeli da opustimo, moramo tako da igramo svih 40. Što se moje igre tiče, trudio sam se da odradim svoj posao, ali mora da se istakne Pradilja, koji je odlično čuvao Dubljevića. Sada želimo da se odmorimo i spremimo za utakmicu sa Turskom, da idemo u drugu fazu sa što bolje pozicije“.

Bonus video: