Mihailović: Otvorili smo Špancima sve opcije, dozvolili im da se rastrče

„Definitivno moramo da odgovorimo na njihovu energiju, koja će im biti pokretač sa tribina. Igraju dosta specifično, brzo, sa dosta šuteva. Mekfaden diktira tempo sa nerezonskim šutevima koje je kadar da ubaci, moramo da se adaptiramo na to i pametno iskažnjavamo“, najavio je bek Crne Gore sjutrašnji meč sa Gruzijom

5038 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Vladimir Mihailović je sa 18 poena bio prvi strijelac utakmice sa Španijom, ali to mu, svakako, nije utjeha.

Crna Gora je prelako potonula protiv „crvene furije“ i konačnih minus 17 (82:65) su još i dobri.

„Od samog početka smo igrali baš kako nije trebalo. Otvorili smo im sve opcije, dozvolili im da se rastrče po terenu, a mi nismo nalazili prava rješenja i ušli smo u kontra-ritam. Iz toga se bilo jako teško iščupati“, istakao je 32-godišnji Ulcinjanin.

Problem je stvarala brza igra Španije, kojom je sjajno dirigovao Lorenzo Braun.

„Oni igraju tako, morali smo da se adaptiramo na to. Iako igraju brzo, ranjivi su u defanzivnoj tranziciji, to nismo iskoristili. Iz tranzicije smo promašili neke zicere, nismo bili dovoljno čvrsti, ali mislim da je ključ bio u odbrani. Braun nam je napravio ogromne probleme, nekoliko puta poentirao i izbacio četiri-pet pasova koje su realizovali. Tu je pao moral ekipi“.

Vremena za analizu nema, jer je već sjutra (19 časova) meč odluke sa Gruzijom. Ukoliko Bugarska u duelu koji počinje u 16.15 časova ne savlada Belgiju, Crnoj Gori će biti neophodna pobjeda nad domaćima.

„Očekuje nas velika borba. Igraju pred punom dvoranom, atmosfera im je sjajna, ali i dalje vjerujem u našu ekipu, da možemo da zbijemo redove i da odigramo najbolje kad je najpotrebnije“.

Mihailović smatra da Gruzine moraju da uvedu u svoj ritam.

„Definitivno moramo da odgovorimo na njihovu energiju, koja će im biti pokretač sa tribina. Igraju dosta specifično, brzo, sa dosta šuteva. Mekfaden diktira tempo sa nerezonskim šutevima koje je kadar da ubaci, moramo da se adaptiramo na to i pametno iskažnjavamo“.

Bonus video: