Radončić: Pregorjeli smo u želji, ali to zaboravljamo, jer nas čeka jako teška utakmica protiv Gruzije

„Nismo bili na nivou na kojem moraš da igraš protiv Španije, samljeli su nas, radili sa nama šta su htjeli. Ali, mislim da ova ekipa ima dovoljno srca, da je to pokazala. Imamo sjutra jako bitnu utakmicu i na ovo više ne možemo da mislimo“, istakao je Dino Radončić

6495 pregleda 4 komentar(a)
Dino Radončić u duelu sa Usmanom Garubom, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Dino Radončić u duelu sa Usmanom Garubom, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Poslije 66 vezanih minuta na klupi protiv Belgije i Bugarske, Dino Radončić je protiv Španije počeo u startnoj petorci.

U duelu sa selekcijom iz zemlje u kojoj je već devet godina je bio po indeksu najbolji igrač Crne Gore, jer je upisao osam poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Nije mu to, naravno, bila utjeha, jer su „crveni” izgubili 82:65.

„Nismo bili na nivou na kojem moraš da igraš protiv Španije, samljeli su nas, radili sa nama šta su htjeli. Ali, mislim da ova ekipa ima dovoljno srca, da je to pokazala. Imamo sjutra jako bitnu utakmicu i na ovo više ne možemo da mislimo. Težak je turnir, malo je vremena da se pripreme utakmice i sav fokus bi trebalo da bude na duel sa Gruzijom“, reklo je 23-godišnje krilo.

Radončić negira da je njegov tim mislio na duel sa Gruzijom, već ističe da je večeras htio sve da riješi.

„Izašli smo sa željom da dobijemo, u ovoj grupi svako može svakoga da pobijedi. Možda smo u toj želji pregorjeli. Bili su bolji od nas, idemo dalje“.

Ogromna je bila razlika u skokovima u 1. poluvremenu - 25:6.

„Oni nisu promašivali, mi jesmo sve ispod koša, pa su imali i više šansi da uhvate lakše skokove. To smo poslije korigovali, ali svakako to nije razlog da ne uhvatimo isto lopti kao i oni. Sve je to želja i borba. Zaboravljamo to, čeka nas jako teška utakmica protiv Gruzije u punoj sali, za prolazak“.

Bonus video: