Simultanke Jokića i Dončića, četvrta pobjeda Srbije, Slovenija prva srušila Njemačku

Srbija ostala maksimalna nakon pobjede nad Izraelom (89:78), uz dabl-dabl Jokića, Dončić ubacio 36 poena u pobjedi Slovenije za prvi poraz Njemaca (88:80). Italija bolja od Hrvatske (81:76)

17640 pregleda 6 komentar(a)
Dončić je Njemcima ubacio 36 poena, Foto: Reuters
Dončić je Njemcima ubacio 36 poena, Foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i četvrtu pobjedu na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Pragu bila bolja od selekcije Izraela sa 89:78 (24:18, 26:20, 15:20, 24:20).

Srbija je prva na tabeli Grupe D sa maksimalnim učinkom, dok je Izrael treći sa skorom 2:2.

Nikola Jokić je upisao i treći dabl-dabl na ovom šampionatu pošto je utakmicu završio sa 29 poena, 11 skokova i pet asistencija. Vasilije Micić je dodao 19 poena, dok su po deset ubacili Ognjen Jaramaz i Nikola Kalinić.

U timu Izraela najbolji je bio Jam Madar sa 20 poena, dok je Deni Avdija meč završio sa 14 poena.

Košarkaši Srbije će u posljednjem kolu Grupe D, u četvrtak, igrati protiv Poljske, dok će Izrael odmjeriti snage sa Češkom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi B, Slovenije je večeras u Kelnu pobijedila selekciju Njemačke sa 88:80 (21:14, 23:22, 17:19, 27:25) i jednom od domaćina Eurobasketa nanijela prvi poraz.

Poslije četiri odigrane utakmice, Njemačka i Slovenija imaju po tri pobjede i jedan poraz, a isti učinak ima i Francuska.

Četvrti putnik u osminu finala iz te grupe dobiće se u direktnom sudaru Litvanije i Bosne i Hercegovine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Aktuelne šampione Evrope, Slovence, do pobjede je vodio Luka Dončić sa 36 poena i deset skokova, Goran Dragić je dodao 18, dok je Majk Tobi ubacio deset poena.

U redovima Njemačke najefikasniji je bio Denis Šruder sa 19 poena, Andreas Obst je postigao 14, dok je Maodo Lo utakmicu završio sa 13 poena.

Slovenija će u posljednjem kolu igrati protiv Francuske, dok će Njemačka takmičenje u Grupi B završiti utakmicom protiv Mađarske.

U grupi C, Italija je u dramatičnoj završnici srušila Hrvatsku (81:76) i iskupili se za poraz od Ukrajine noć ranije.

"Azuri" su uglavom kontrolisali meč, koji se činilo da im izmiče početkom posljednje četvrtine kada su Hrvati poveli šest razlike. Ipak, pribrali su se i napravili preokret.

Fontekjo i Meli ubacili su po 19 poena, Hrvatima je nedovoljna bila i sjajna partija Bojana Bogdanovića (27 poena).

Italija u posljednjem kolu ima zicer protiv Velike Britanije za 2. ili 3. mjesto u grupi u kojoj je lidersku poziciju osigurala Grčka.

Hrvatska i Ukrajina igraju jedna protiv druge i poraženi će vjerovatno biti četvrti - i vjerovatno igrati sa Srbijom u osmini finala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: