Španci sa prvog mjesta otišli u Berlin: "Furija" u uzbudljivom meču savladala Tursku

Turska je osvojila drugo mjesto u grupi A

9297 pregleda 1 komentar(a)
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Prvo mjesto na Eurobasketu u grupi A, u kojoj je i Crna Gora, osvojila je reprezentacija Španije, koja je danas u uzbudljivom i neizvjesnom meču savladala Tursku 72:68.

Španija će u osmini finala igrati vjerovatno protiv Litvanije, koja na poluvremenu ima plus 14 protiv BiH, dok je Turska osvojila drugo mjesto i čeka rasplet u grupi B kako bi saznala protivnika u Berlinu.

U Tbilisiju je bilo uzbudljivo i neizvjesno - Španija je 19 sekundi prije kraja vodila 69:68, a Turska imala posljednji napad. Ipak, Larkin je pogriješio i nakon izvođenja lopte i pritiska Dijasa loptu poslao u aut.

Tokom prvog poluvremena ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a najubjedljiviju prednost u prvih 20 minuta imala je "furija", koja je u završnici druge četvrtine vodila 34:29. Tih pet poena minusa Turci su nadoknadili preko Mahmutoglua, izjednačili, ali su svjetski prvaci potom postigli četiri vezana poena, pa je na velikom odmoru bilo 38:34.

U istom ritmu je nastavljeno i u drugom dijelu. Poslije treće četvrtine bilo je 56:50 za Špance, ali je Turska četvrtu četvrtinu otvorila serijom 9:0 i povela 59:56.

Španci su odgovorili, poveli 64:59, da bi Turska ponovo preokrenula i sitgla do 65:64 poslije poena Korkmaza. Bilo je to posljednje vođstvo Turske.

Najefikasniji kod Španije bio je Vili Ernangomes sa 15 poena. Dvocifreni je bio još Lorenco Braun sa 11 poena.

U reprezentaciji Turske je najefikasniji bio Džedi Osman sa 20 poena. Furkan Korkmaz je meč završio sa 16 poena.

Bonus video: