Radović: Pobjeda za Nikolu Asanovića

Selektor Crne Gore u vremenu velikog slavlja nije zaboravio tragično preminulog automobilistu

21105 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Na pres konferenciji nakon meča, selektor Boško Radović je prvo govorio na engleskom jeziku, potom odgovorio na odličnom španskom (kao junior igrao u Valensiji), a onda vrlo kratko i na crnogorskom.

I to iz specijalnog razloga.

„Ovu pobjedu bih posvetio tragično preminulom automobilisti Nikoli Asanoviću, mladom čovjeku i mom prijatelju“, rekao je Radović.

Asanović je juče preminuo u saobraćajnom udesu.

Selektor je čestitao igračima i saradnicima.

„Kupili smo kartu za Berlin na najteži mogući način - na posljednjoj utakmici protiv domaćina u punoj dvorani itd. Najvažnija je pobjeda, čestitke igračima na velikom srcu, načinu na koji su se borili za zemlju, kao i cijelom stručnom štabu, koji je uradio sjajan posao. Veliki uspjeh za nas“.

Na pitanje da li mu je ovo najdraža pobjeda, selektor je imao zanimljiv odgovor.

„Dobijamo mnogo utakmica”, uz osmijeh je rekao Radović. „Možda je ova najslađa, možda ona protiv Francuske. Svakako je ova jedna od najvećih i bitna za našu zemlju, ne samo za nas“.

Na isto pitanje je odgovorio i Dino Radončić.

„Zbog atmosfere i težine i značaja meča, sigurno mi je ovo jedna od najdražih pobjeda. Najdraži mi je bio odlazak na Svjetsko prvenstvo, nadam se da ćemo to opet uspjeti“.

Dino Radončić
foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Krilni košarkaš je, razumljivo, bio izuzetno srećan.

„Čestitke saigračima, stručnom štabu, Bošku, svima u zemlji. Ponosan sam na tim, zaslužili smo ovo, jer smo od 28. jula naporno radili. Grupa je bila teška, morali smo da igramo posljednji meč za prolaz protiv domaće ekipe. To nismo htjeli, ali je ovo veliki uspjeh za našu državu i srećan sam što smo ljude učinili ponosnim“.

Igrač Saragose je čuvao i niže i više igrače od sebe, oduševio odnosom prema igri.

„To je moja uloga u timu. Imamo izuzetno talentovane napadače u timu, kao Dubija, Vlada, Kendrika i Simkea, a kad igraš za zemlju, trudiš se da usrećiš i učiniš ponosnim svoj narod. Ne mislim da je individualna statistika bitna, ne dolazimo ovdje za novac ili slavu, ili da učinimo sebe dostupnijim klubovima. Igrao sam odbranu na nižim i lakšim igračima, a trudio sam se, kao i uvijek, da dam 100 odsto mogućnosti. Ne mogu da budem ponosniji nego što smo u 16 najboljih“, poručio je Radončić.

Bonus video: