Kendrik Peri: Možemo da budemo ponosni kako smo predstavili Crnu Goru

"Nismo dali dovoljno u prvom dijelu, ali pokazali smo reakciju. Pokazali smo koliko smo jaki, koliko vjerujemo jedni drugima. Igrao sam u timovima, koji su nakon minus 20 na kraju gubili sa 30 razlike, a ovaj tim nije to dozvolio. U ovakvom ambijentu, protiv ovakve ekipe pokazali smo da vrijedimo. Došli smo na jedan posjed. Možemo da budemo ponosni kako smo predstavili Crnu Goru", kazao je Peri za TVCG

15147 pregleda 21 komentar(a)
Kendrik Peri, Foto: Reuters
Kendrik Peri, Foto: Reuters

Kendrik Peri je vodio Crnu Goru ka senzacionalnom preokretu protiv Njemačke, nije uspio da završi posao - u četvrtfinale ide domaćin pobjedom 85:79.

"Crveni" su nakon prvih 20 minuta gubili 48:24, u nastavku došli blizu čuda, a Peri pravio šou u Berlinu.

"Nismo dali dovoljno u prvom dijelu, ali pokazali smo reakciju. Pokazali smo koliko smo jaki, koliko vjerujemo jedni drugima. Igrao sam u timovima, koji su nakon minus 20 na kraju gubili sa 30 razlike, a ovaj tim nije to dozvolio. U ovakvom ambijentu, protiv ovakve ekipe pokazali smo da vrijedimo. Došli smo na jedan posjed. Možemo da budemo ponosni kako smo predstavili Crnu Goru", kazao je Peri za TVCG.

Na pitanje zašto je Crna Gora odigrala najslabijih 20 minuta, sjajni plej je odgovorio:

"Možda smo bili malo nervozni na početku, nismo pogodili neke šuteve, a dali smo im dosta prostora u odbrani. Moguće da nas je značaj meča usporio".

Ukupan utisak je veoma dobar, Crna Gora je na mala vrata ušla na Eurobasket, umjesto suspendovane Rusije, a pokazala da joj je tu mjesto.

"Borili smo se jako, znamo svi kako smo došli na Eurobasket, ali smo pokazali da smo zasluženo tu. Nisam neko ko se zadovoljava tako lako, želio sam više, bili smo i blizu. Ovo je bilo sjajno iskustvo i za mene i za cijeli tim", rekao je Peri.

Bonus video: