Pešić: Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa ovim momcima, ne želim da pričam o problemima koje smo imali

Srbija večeras u osmini finala Eurobasketa izgubila od Italije 94:86

19073 pregleda 18 komentar(a)
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Na Eurobasket su došli kao jedni od favorita za zlatnu medalju, ali su nastup završili već u osmini finala - košarkaši Srbije izgubili su večeras u Berlinu od Italije 94:86.

Veliki debakl Srbije, koja nije imala rješenje za sjajan šut "azura".

„Zaslužena pobjeda košarkaška Italije. Odigrali su agresivnije, sa mnogo više energije u odnosu na nas. Bili su čvršći u duelima. Mi nismo pogodili mnogo šuteva iz otvorenih pozicija, ali je najveći problem bila odbrana. Dozvolili smo rivalu mnogo lakih trojki i ofanzivnih skokova. Na taj način su stigli do samopouzdanja, koje ih je nosilo do pobjede“, rekao je nakon meča selektor Srbije Svetislav Pešić.

Srbija, smatra Pešić, nije igrala dovoljno agresivno u odbrani.

„Italijani su većim dijelom meča igrali sa niskom postavom, lopta se brzo kretala, bili su izuzetno raspoloženi za šut, ali je ključno što mi nismo igrali dovoljno agresivno u odbrani. Mi smo im dozvolili da uđu u šuterski ritam, da na kraju stignu do zaslužene pobjede“.

Selektor Srbije naglasio je nakon meča da je njegova ekipa imala određene probleme.

„Srbija ima veoma dobar tim. U dosadašnjem dijelu šampionata smo igrali odlično. Sada smo svi razočarani poslije poraza, ali to je sport, jednostavno, Italijani su u nokaut fazi, u jednom meču bili bolji. Ne želim da pričam o problemima koje smo imali, niti o povredama koje smo sanirali u hodu, jer bi ispalo da tražim alibi i da umanjujem pobjedu Italije. Vjerujem da ovi momci imaju svjetlu budućnost i pored poraza u osmini finala, bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njima“, zaključio je Pešić.

Bonus video: